Klaas Sirp en Jan. Foto: PR
Klaas Sirp en Jan. Foto: PR Foto:

HelemaalGroen.nl gaat voor zwerfafvalvrije gemeente

EIBERGEN - Klaas Sirp Jissink heeft een hoveniersbedrijf aan de Needseweg in Eibergen. Elke zondagmorgen maakt hij daar al jaren een wandelrondje met Everdien, zijn vrouw. Ze ruimen het zwerfvuil op, tot aan de N18. Jan Scholten ruimt ook al jaren zwerfvuil op. Vaak doet hij dat vanuit Neede, bijvoorbeeld van de Eibergseweg tot de N18. Dit is een symbolische grens geworden.

"Sinds kort ben ik deelnemer van HelemaalGroen.nl", zegt Klaas Sirp. "En direct viel me op dat via de gemeenschappelijke kaart zichtbaar is dat er aan de andere kant van de N18 ook mensen als Jan actief zijn. Dat wist ik eerder niet".
Jan Scholten beaamt dat. "Ik ben al wat langer deelnemer van HelemaalGroen.nl en vind het feit dat je kunt zien dat anderen ook hun best doen, het bijzondere van deze App. Het stimuleert enorm. Je voelt je niet meer de enige die de strijd tegen zwerfvuil aangaat."
Jaap de Boer, initiatiefnemer van HelemaalGroen.nl kan hier alleen maar van genieten. Dat is nou precies wat hijzelf ook ervaart en probeert over te brengen op anderen. Individueel kun je niet zoveel, maar samen kun je wel veel bereiken. Je hoeft elkaar helemaal niet persoonlijk te kennen. In dit geval doet de een zijn best aan de Eibergse kant van de N18 en de ander aan de Needse kant. Samen maak je wel twee aangrenzende stukken schoon van zwerfvuil, een deel EibergenHelemaalGroen en een deel NeedeHelemaalGroen. Jaap gaat voor één geheel: een BerkellandHelemaalGroen, in het voorjaar van 2020. Hij heeft het volste vertrouwen dat dat gaat lukken. Dagelijks komen er nieuwe aanmeldingen bij.


www.helemaalgroen.nl
app.helemaalgroen.nl