Tom Krooshof op zijn Honda 'caféracer'.  Foto: Rob Weeber
Tom Krooshof op zijn Honda 'caféracer'.  Foto: Rob Weeber

Ruilhandel: van vliegenmepper tot droomhuis

In weinig stappen eigenaar van een motorfiets

Door Rob Weeber

EIBERGEN - Het lijkt een utopie, maar in de ruilhandel is alles mogelijk. Dat beseft Tom Krooshof, 21 jaar, uit Eibergen ook inmiddels. Nieuwsgierig geworden door voorbeelden als 'de rode paperclip', keek hij eens om zich heen in zijn Kamer en zag een vliegenmepper, toevallig ook rood. Hij besloot hem via Facebook in de aanbieding te doen. Er kwam al heel snel een piano voor terug, weliswaar vals, maar nog wel op te knappen voor de liefhebber. Na de piano bleef het even stil, maar daarna kwamen de boxspring, de kart en de Honda motorfiets.

'Er moet een zekere win-win situatie ontstaan'

In het dagelijks leven volgt hij de opleiding Media & Vormgeving. Hij moet nog een jaar naar school en hoopt dan een baan te vinden als cameraman/editor. Daarnaast is hij ook goochelaar, iets wat hij gewoon leuk vindt om te doen. Eigenlijk vindt hij alles leuk.
Hij staat zeer positief in het leven en ziet de dingen wel op hem af komen. Zo ook met de ruilhandel.
"Het is gewoon als een experiment begonnen en zo beschouw ik het ook. Ik ben heel benieuwd waar het eindigt. Ruilhandel is een bijzondere handel. Aan de ene kant verdringt het de waardegedachte van spullen. Het gaat meer om de vraag of je er iets aan hebt. Maar de andere kant is wel dat als je eenmaal een eind gevorderd bent, je toch naar de waarde van de tegenprestatie gaat kijken. Er moet een zekere win-win situatie ontstaan. In betrekkelijk weinig stappen ben ik eigenaar van een motorfiets geworden, een zogenaamde 'caféracer', en die doe ik niet zomaar weg. Net als met de piano het geval was, mag het best wat langer duren. Gekscherend zeg ik wel eens, ik heb nog geen huis, maar dat staat niet als doel bovenaan."

Inmiddels zijn er wel wat ruilaanbiedingen geweest, maar die zag hij niet zitten. Wie interesse in de motor heeft, kan zich in verbinding stellen met Tom. Het is een Honda 450, 2 cylindermotor, type Chopper. Bouwjaar is 1987 met 49.000 km op de teller. Tom is te bereiken via: www.tomkrooshofgoochelaar.nl.