Winnares bij de pony's: Zsa-Zsa van der Vlugt. Foto: Herman Kettering
Winnares bij de pony's: Zsa-Zsa van der Vlugt. Foto: Herman Kettering Foto:

Zsa-Zsa van der Vlugt wint Grote Prijs voor pony's

NEEDE - Afgelopen week vond voor de dertiende keer de Grote Prijs van Berkelland op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 31 mei plaats, georganiseerd door de Pasruiters uit Neede. Voor donderdag 30 mei was dit tevens de eerste selectiewedstrijd voor de Gelderse Kampioenschappen paarden springen. Op dit concours zijn er ook door veel eigen leden van de Pasruiters prijzen behaald.

Boukje Mengerink wist als eerste op het concours een eerste prijs te bemachtigen. Samen met haar pony Camaro wist zij het BB springen, categorie A/B op haar naam te schrijven. Britt Tijhuis was met haar pony Zippo succesvol in zowel het springen, als dressuur. Zo behaalde zij een eerste prijs in het B springen, categorie A/B én een eerste prijs in de dressuur klasse B, categorie A/B/C. Fajah Schurink wist met haar pony Mellaer's Lord of the Rings een eerste prijs te behalen in de dresuur, klasse B, categorie D/E. Tess ter Braak behaalde met haar pony Quantum of Solace in het B springen, categorie C/D een tweede prijs. Zsa-Zsa van der Vlugt wist deze rubriek met haar pony Chelsey's Miracle te winnen én plaatste zich op deze manier voor de Grote Prijs van Berkelland voor pony's. Deze strijd is uiteindelijk ook gewonnen door Zsa-Zsa van der Vlugt.

Anneke Thuinte was succesvol in het springen en wist met haar paard Elliot in de klasse B een derde prijs te behalen. Yvet Nijhof behaalde met haar paard Kalinka van 't Nachtegalehof een eerste prijs in de dressuur, klasse B. In deze zelfde klasse behaalde Mayke Rexwinkel met haar paard Floor een tweede prijs en Silvia Reinderink een vierde prijs met haar paard Joy. Elke te Lintelo wist met haar paard Be Cool een eerste en een tweede prijs te behalen in de klasse L1. En in deze zelfde klasse behaalde Fleur Havikhorst met haar paard Erewoord G een derde prijs. Britt Riethorst behaalde een eerste en een tweede prijs met haar paard Jegro in de klasse L2. Ylva van der Vlugt behaalde in deze zelfde klasse een tweede prijs met haar paard Mister Frodo. Daarnaast behaalde Britt Riethorst een eerste prijs met haar paard Arendsoog in de klasse M1/M2 en met haar ander paard Gelesta twee keer een tweede prijs in deze zelfde klasse. Elke Kettering wist met haar paard C'est si Bon een eerste en een vierde prijs te behalen, ook in de klasse M1/M2. Tot slot wist Mark Snoeijing vrijdagavond de klasse M tijdens het 40+ concours te winnen met een snelle tijd.

Verder zijn er een aantal ponyleden van de Pasruiters afgelopen weekend naar het springconcours in Laren geweest. Dit was voor de pony's de tweede selectiewedstrijd voor de Gelderse Kampioenschappen pony's springen. Daar wist Tess ter Braak opnieuw een tweede prijs te behalen met haar pony Quantum of Solace in de klasse B, categorie D/E. Fajah Schurink behaalde met haar pony Robbedoes een vierde prijs in deze zelfde klasse. En Chantal Nijhof behaalde met haar pony Elshof's Emma een vierde prijs in de klasse M, categorie D/E.