Kinderen werden vermaakt door het Mina Theater. Foto: Rob Weeber
Kinderen werden vermaakt door het Mina Theater. Foto: Rob Weeber Foto:

OranjePop Neede Festival weer groots van opzet

NEEDE - De Stichting Oranjefeesten Neede maakt er tijdens Koningsdag altijd een mooi feestje van. Naar eigen zeggen is het 'Het gaafste Koningsdagevenement van de Achterhoek'. Wie de moeite nam om het festival te bezoeken, zag waarom dat zomaar waar kan zijn.

De KleurRun die sinds 2015 op het programma stond, is verdwenen. Daarvoor in de plaats is een 108 meter lange, opblaasbare stormbaan neergezet, bedoeld voor kinderen en jongvolwassenen. Daarnaast was er voor de kleintjes het MINA Muziektheater in de bekende roze Church of Dance. Onder leiding van Milou en Anna konden de kinderen kleuren en meezingen op het thema Feest. Daarna was er een goochelaar en kinderdisco. Wie trek had kon buiten bij diverse foodtrucks terecht, waaronder dit keer ook een met ijscocktails, met en zonder alcohol. Exotische namen als Tequila Sunrise en Sour Vodka - de niet-alcoholische versie heette het toepasselijk Sour Nodka - prijkten op de kaart.

Zeventig vrijwilligers in actie voor OranjePop

In de namiddag en avond traden diverse bands in de drie tenten op. De 'Bruine Kroegtent' werd volgens de organisatie iets vergroot gezien het enorme succes vorig jaar. Maar ook hier groeien de bomen niet tot in de hemel. Medeorganisator Tom Rust is belast met de veiligheid van het evenement. Hij liet weten dat het gehele draaiboek, inclusief calamiteitenplan, inmiddels zo'n 45 pagina's bedraagt. Niet verwonderlijk als je bedenkt dat zeventig vrijwilligers door het jaar heen bezig zijn 'Het gaafste Koningsdagevenement van de Achterhoek' te organiseren.

De muziekbus op het theaterterrein. Foto: Rob Weeber
Kinderen konden zich laten fotograferen in Oranje-stijl. Foto: Rob Weeber
De roze Church of Dance. Foto: Rob Weeber
Kinderen op de stormbaan. Foto: Rob Weeber