Geslaagde workshop voor vrijwilligers De Zonnebloem

Geslaagde workshop voor vrijwilligers De Zonnebloem

EIBERGEN - Lang niet alle vrijwilligers van De Zonnebloem hebben een opleiding in de zorg gehad en dat is ook zeker niet verplicht als men zich aanmeldt als vrijwilliger. Toch komt een vrijwilliger in de praktijk nog weleens situaties tegen, waar een leek niet goed weet, hoe hiermee om te gaan. Om het vrijwilligerswerk extra te ondersteunen heeft De Zonnebloem, afdeling Eibergen contact gezocht met zorginstelling Livio. Dit heeft geleid tot een workshop ‘Praktische begeleiding van Zonnebloemdeelnemers’.

Petra Vehoff, wijkverpleegkundige, en Henriette Bomer, ergocoach van Livio, verzorgden deze avond. Deze deskundigen kwamen met veel praktisch tips en handvatten om goed om te gaan met mensen met een beperking, die in een rolstoel zitten of met een rollator lopen. Na goed uitleg van Henriette was er ook gelegenheid om zelf te oefenen met behulpzaam zijn bij het in- en uitstappen van een auto van een persoon met een beperking. De belangstelling voor deze avond was groot, ook de omliggende Zonnebloemafdelingen hebben gebruik gemaakt van deze workshop. Door de deskundigheid van de Livio-medewerkers en de gastvrijheid van de Meergaarden kijkt iedereen terug op een geslaagde avond.

Informatie inwinnen of aanmelden als vrijwilliger kan bij Frieda van Enk, 0545-477815, 06-11 92 48 42 of zonnebloemeibergen@live.nl.