Team Odival. Foto: PR
Team Odival. Foto: PR Foto:

Goud voor Odivallers Sjoerd en Jack

EIBERGEN - Odival Eibergen is twee districtskampioenen rijker: Sjoerd de Groot en Jack Bussink. Deze prestatie leverden zij afgelopen zaterdag in Putten tijdens de Districtsfinale turnen van Oost Nederland.

Maar liefst vijf turners van Odival Eibergen namen deel. In twee wedstrijden moesten de Odivallers proberen om kampioen van Oost Nederland te worden. Geplaatst voor deze finale waren Sjoerd de Groot, Jack Bussink, Jordin Wilderink, Tren Meuleman en Niek Weerkamp. In de eerste wedstrijd streden Sjoerd, Jack. Jordin en Tren voor de kampioenstitel in hun klasse. In de tweede wedstrijd kwam Niek Weerkamp in actie.
Sjoerd de Groot en Jack Bussink behaalden een gouden medaille. Sjoerd werd eerste met een puntentotaal van 108.80 punten. Hij behaalde op alle toestellen een eerste plaats en is daarmee districtskampioen van Oost. Uitzonderlijk was zijn prestatie op sprong waar hij met 19.30 punten bijna de maximale score behaalde. Jack Bussink werd ook kampioen met een puntentotaal van 108.35 punten. Op vloer en rekstok werd hij eerste, op ringen en sprong behaalde hij twee tweede plaatsen en op voltige en brug eindigde hij als derde. Jordin Wilderink werd 8ste met een puntentotaal van 103.20 punten. Ondanks zijn inzet kwam Jordin twee punten tekort voor een podiumplaats. De turners waren aan elkaar gewaagd en zaten wat punten betreft erg dicht op elkaar.
Tren Meuleman was de avond ervoor nog naar Eibergen geweest voor de ESF-verkiezing van sporttalent van het jaar. Daar werd hij verrast met de publieksprijs die uitgereikt werd door Bas Nijhuis (scheidsrechter KNVB). Tren turnde een geweldig mooie wedstrijd en zou een vierde plaats hebben behaald, maar bij sprong ging een van de sprongen helemaal mis. Daardoor viel hij in de ranking naar beneden. Tren werd uiteindelijk 22ste met totaal 99.85 punten, waardoor hij ook de landelijke finale misliep. De Odivaller werd nog wel eerste op vloer en ringen.
In de tweede wedstrijd presteerde Niek Weerkamp naar behoren: hij werd 17de met 97.85 punten. Niek werd nog wel zevende op voltige. Turnactiviteiten zijn te volgen op de website: www.odival.nl.