Sportpsycholoog bij Shortgolf Berkelland

EIBERGEN - Psychologie kan een enorme invloed hebben op een sportprestatie. Over die invloed, met name in de golfsport komt één van de drie bekendste sportpsychologen van Nederland, Mitchel Kevenaar, op 6 februari vertellen bij Shortgolf Berkelland in Eibergen. Een introductieworkshop op een leuke informatieve manier.

Om een sportprestatie te leveren zijn volgens Mitchel Kevenaar vier aspecten van belang: techniek, tactiek, fysiek en mentaal. Veel golfers halen het niveau dat ze in oefenrondes halen niet in wedstrijden.Technisch, tactisch en fysiek hebben ze het in zich, maar het komt er op die momenten niet uit. Vaak ligt de sleutel dan op het mentale vlak. Tijdens de workshop maakt de golfer op praktische wijze kennis met de mentale aspecten van de pre-shot routine. Door doelen te stellen,
effectief te denken, te visualiseren, de spanning te reguleren en de aandacht te richten ontwikkelen zij de vaardigheid om mentaal klaar te zijn voor de belangrijkste slag in golf, de volgende.
Opgave verplicht (betalen bij opgave in de horeca). De kosten bedragen 7,50 euro, incl. koffie. Shortgolf Berkelland is te vinden aan de Vunderinkslaan 3. De workshop begint om 19.30 uur, de zaal is open vanaf 19 uur.