Nieuwe route slipjacht Ruurlo

Nieuwe route slipjacht Ruurlo

Vervolg van de voorpagina

RUURLO - Zaterdag is de slipjacht in Ruurlo.

Door Jan Hendriksen

De organisatoren: "We proberen jaarlijks een zo gevarieerd mogelijke jacht te creëren met diverse sloten en houtwallen voor de honden en de paarden. En dat is ons weer prima gelukt met de medewerking van tientallen landeigenaren. We hebben dit jaar de jachtroute vernieuwd en steken zaterdag in tegenstelling tot andere jaren zowel de Groenloseweg, de Borculoseweg als de Barchemseweg over. Daardoor krijgen de jagers een totaal andere route in vergelijking met voorgaande jaren", zegt Bretveld.
Om 13.00 uur zaterdagmiddag verzamelen naar verwachting zo'n vijftig leden van de Koninklijk Nederlandse Jacht Vereniging (KJVN) zich op het Kerkplein waar de
burgemeester of een van de wethouders van de gemeente Berkelland het jachtgezelschap welkom zal heten. Na het welkomstwoord, het aanblazen van de jacht en het neutje zullen de deelnemers zich gereedmaken voor de start.

Runs
De eerste run start rond 13.15/13.30 uur en wordt ingezet aan de Slootsdijk om via buurtschap De Bruil te eindigen
in 't Ruurlose Broek op de hoek van de Mordsijk/Foekendijk waar de eerste stop is. De tweede run start aan de Groenloseweg nabij de Nieuwenhuishoekweg/Goudvinkendijk om via het Noordelijk Broek richting de Borculoseweg te gaan. Nabij de Höfteweg is de oversteek over de Borculoseweg waarna aan de Koskampweg de tweede run eindigt. De derde en laatste run gaat aan de Koskampweg van start en gaat via 't Rijkenbarg naar 't Gotinkveld om via de Herkampweg te eindigen aan de Kleine Wiersse ter hoogte van de Wiersseweg waar de kill plaatsvindt en de jacht wordt afgeblazen.
De slipjachten van de KNJV behoren inmiddels tot het immaterieel erfgoed van ons land, de schakel tussen heden, verleden en toekomst. Het is cultuur van nu, geeft een gevoel van verbondenheid met vorige generaties en is tegelijkertijd ook toekomstgericht omdat mensen het willen doorgeven aan volgende generaties. Het Slipjachtcomité Ruurlo wil tenslotte graag vermelden dat men zeer tevreden is met de loyaliteit van alle landeigenaren, zonder wier toestemming een dergelijk cultuurhistorisch evenement niet te organiseren is.