Koffie voor de voedselbank

BERKELLAND - Met de feestdagen op komst steekt de Lionsclub Lochem en omstreken de voedselbanken de helpende hand toe. Ook dit jaar sluit de club weer aan bij de landelijke actie voor het inzamelen van Douwe Egberts-koffiepunten. De punten worden door Douwe Egberts verzilverd in pakken koffie die worden gedoneerd aan de voedselbank. Vorig jaar leverde dit circa 110.000 pakken koffie op. Tot 2 januari kan iedereen zijn punten kwijt in de verzamelboxen bij verschillende supermarkten. In Borculo bij de Albert Heijn en Coop en in Ruurlo bij de Plusmarkt en de Coop.

Het zijn moeilijke tijden voor veel mensen: niet iedereen profiteert van de goed draaiende economie in Nederland. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens. Gelukkig kan de voedselbank een aantal van deze mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket, maar daar zit maar heel af en toe koffie bij. Koffie lijkt een luxeproduct, maar iedereen kan zich voorstellen dat juist klanten van de voedselbank wel een moment van ontspanning kunnen gebruiken. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.

Tevens kan iedereen in dezelfde box oud geld en/of vreemd geld kwijt. Dit geld wordt via het wereldwijde netwerk van de Lions ingewisseld en de opbrengst wordt gebruik voor oogoperaties in ontwikkelingslanden.