Achterhoekse klootschieters houden zicht op EK 2020

RUURLO - De Achterhoekse klootschiettoppers hebben zich nog niet geplaatst voor het EK Klootschieten van 2020. Maar een aantal van hen heeft nog altijd zicht op deelname. Dat was duidelijk na de tweede Championstour wedstrijddag onderdeel straat, die op zaterdag 30 november in het Twtentse Tilligte werd gehouden. Duidelijkheid is er pas op 14 december na de volgende en laatste wedstrijddag, eveneens in Tilligte.

Bij de drie wedstrijddagen onderdeel straat wordt tijdens twee omlopen van tien schoten bepaald wie de beste is en uitzicht houdt op deelname aan het EK van volgend jaar. De beste tien mannen, zes vrouwen, vier jongens en drie meisjes zullen afgevaardigd worden namens de Nederlandse Klootschieters Bond (NKB). De vier beste omlopen (van de zes) bepalen de eindscore van de deelnemers.
De tweede wedstrijddag van afgeliopen zaterdag liet wisselende resultaten zien voor klootschieters uit de Achterhoek. Jurgen en Arno te Brake van KV Zwolle en Patrick Zieverink van 't Broek uit Ruurlo verschenen wederom aan de start. Jurgen te Brake begon de eerste omloop netjes en met een score van 1454 meter eindigde hij verrassend als tweede. De tweede wedstrijdronde was helaas minder en met 1264 meter werd hij dertiende.
Patrick Zieverink begon de eerste wedstrijd prima met een afschot van rond de tweehonderd meter. De opvolgende schoten waren goed zonder echter uitschieters. Met 1356 meter eindigde hij op een nette zesde plaats. De tweede wedstrijd begon hij wederom met een afschot van ongeveer tweehonderd meter Ook de volgende schoten bleven lang en hij had bijna de eerste bocht na 775 meter in vier maal gehaald. Hij bleef goed doorgaan en met 1506 meter eindigde hij in deze omloop op de tweede plaats.
Arno te Brake deed het net als veertien dagen geleden prima. In de eerste omloop werd hij met 1466 meter eerste en in de tweede oploop werd hij vierde met een afstand van 1431 meter In het tussenklassement staat Jurgen te Brake twaalfde. Patrick Zieverink bezet een prima derde plaats. Arno staat verrassend op de tweede plaats.

Vrouwen
Bij de vrouwen waren twee klootschieters uit de Achterhoek vertegenwoordigd: Marleen Hoffmann en Suzan Zieverink van K.V. 't Broek (Ruurlo). Marleen Hoffmann kon de benodigde vorm maar niet vinden. In de eerste omloop werd zij met een afstand van negenhonderd meter slechts vijftiende. In de tweede omloop ging het iets beter maar met 1039 meter en een negende plaats kon ze geen potten breken. Suzan Zieverink ging beter van start. Zonder tot superschoten te komen eindigde ze met een afstand van 1163 meter op de vierde plaats. De tweede omloop was om snel te vergeten. Net geen negenhonderd meter en een dertiende plaats. In het tussenklassement staat Marleen Hoffmann dertiende en Suzan Zieverink op een zesde plaats.

Komend weekeinde is er de Achterhoekse competitiewedstrijd in het Borculose Dijkhoek.