Maxima wint mannenschieten

RUURLO - Het promotie geweerschiettoernooi voor bedrijven, families, buurten en vriendengroepen van Sportschietvereniging Wilhelmina is dit jaar bij de mannen gewonnen door het Team Maxima. In de gemengde klasse won het viertal van de Schietschijfjes en in de vrouwenklasse zegevierde 't Broek 3. In totaal namen 29 viertallen op vier avonden in november deel aan het toernooi in schietlokaal 't Schietkroontje. De prijsuitreiking was op woensdagavond 27 november.

Het winnende team bij de mannen, Maxima, bestond uit Marcel Borgonjen, Raymond Hoog Antink, Jan Bent en Jeroen Bent. Zij behaalden samen 1013 punten. Undercover bestaande uit Bjorn Willemsen, Martin Scheffer, Jeroen Garritsen en Joppe Garritsen werd tweede met 949 punten en derde was met 942 punten Kamphanen 1 (Tim Hulshof, Wim Hulshof, Mark Berenpas en Walter Stoverink).
In de gemengde klasse ging de overwinning naar de Schietschijfjes bestaande uit Anja Meuwzen, Mischa Bos, Luc Wessels en Tom Lammersen met 883 punten. Tweede werd De Poeltjes (Gerrit Klein Poelhuis, Nicole Rensink, Bert Klein Poelhuis en Sharona Klein Poelhuis) met 816 punten en derde Wildenborchseweg (Arjan Meulenveld, Aleida Meulenveld, Marcel Lusink en Jan de Jong) met 807 punten. 't Broek 3 (Marjan Nieuwenhave, Jenny Leuverink, Ina Eggink en Diny Schepers) won de vrouwenklasse met 761 punten. Beste vrouw van het toernooi was Marjan Nieuwenhave ('t Broek 3) met 231 punten. Bij de mannen behaalde Bennie Bokstart met 264 punten de hoogste score en beste jeugdschutter was Joppe Garritsen (Undercover) met 236 punten.
Naast het toernooischieten konden de deelnemers traditiegetrouw ook op de Kasteelkaart schieten of zijn of haar geluk beproeven op de Worstbaan. Naast de missers waren er dit jaar veel prijswinnaars die de worst eraf schoten. Deze werd veelal direct door de teams verorberd. Natuurlijk ontbrak hiervoor ook dit jaar het worstmes met de snijplanken niet. Dit alles gecombineerd met een drankje en een knabbelbakje maakte het goed toeven op de vier avonden in het schietlokaal achter De Keizerskroon.