Lien Cornelissen tijdens de presentatie van haar akoestische debuut-EP 'Stilaan'. Foto: Iwan de Brabander.
Lien Cornelissen tijdens de presentatie van haar akoestische debuut-EP 'Stilaan'. Foto: Iwan de Brabander. Foto:

Lien Cornelissen gooit het roer om

Oud-Ruurlose presenteert akoestische debuut-EP 'Stilaan'

Door Jan Hendriksen

RUURLO - Ze komt nog regelmatig in Ruurlo waar ze dan volop geniet van de rust en de plattelandsgeuren. Lien Cornelissen: "Het is een zoete lucht, een mengsel van kuilgras, mest en aarde. Dat heb je in Den Haag niet. Daarom ben ik ook vrijwilliger geweest op een kinderboerderij in Scheveningen. Daar maakte ik de geitenstallen schoon. Heerlijk om die boerderijlucht weer te ruiken."

Op zaterdagavond 30 november presenteerde Lien Cornelissen (36) in Den Haag haar live uitgevoerde akoestische debuut-EP 'Stilaan' met daarop vier van haar Nederlandstalige nummers. Samen met vrienden, familie en muziekliefhebbers vierde ze de release van de cd waarbij ze de nummers ook live uitvoerde. In haar woonplaats Den Haag (Scheveningen) is Lien Cornelissen inmiddels een bekende voor de theaters. Zo was haar lied 'Ik volg je' onderdeel van de muzikale theatervoorstelling 'Een dag aan zee', die in drie Haagse theaters te zien was. Ook speelde ze afgelopen zomer in Paradiso Amsterdam tijdens café Paradiso en toerde ze langs tuinen en huiskamers in Nederland. Afgelopen jaar werkte ze aan een avondvullend liedjesprogramma.
Waaraan ze ook veel plezier beleefde was haar optreden eind juni op het Ruurlose muziek, theater- en spektakelfestival Reurpop waar ze in de gezellige huiskamertent haar liedjes vertolkte. "Een heerlijk optreden met tal van bekenden die ik in jaren niet meer had gezien." Vrijdagavond 31 januari 2020 staat Lien met haar programma 'Ik kom hier niet weg met hippe sneakers' in Muzee Scheveningen (try-out). Kortom, het zijn drukke dagen voor de voormalige Ruurlose plattelandsmeid. Lien Cornelissen schrijft Nederlandstalige en Engelstalige liedjes en verwerkt daarin haar eigen verwondering over mensen en dagelijkse ervaringen. "Daarbij schuw ik ongemakkelijkheden niet. Ik probeer met spitsvondige, rake en diepgaande teksten het publiek te raken en een spiegel voor te houden en menige lach op te wekken. Tussendoor praat ik erover, luchtig en relativerend", vertelt Lien als ze op bezoek is bij haar ouders in Ruurlo.

Jurist
Alhoewel Lien is opgeleid als jurist, is zij al jaren met muziek bezig. Tijdens haar middelbare schooltijd aan het Marianum in Groenlo was dat namelijk al haar grote passie. Ze volgde pianolessen bij voormalige regionale muziekschool De Triangel. Alhoewel ze klassiek les kreeg, wilde ze liever leren om zichzelf te begeleiden bij het zingen. Muziekdocent Frits Maters stimuleerde haar om haar stem te laten horen. Zowel tijdens als na schooltijd was ze vaak in het muzieklokaal te vinden. Samen spelen met klasgenoten en vriendinnen. Dat ze de muziek in zou gaan lag voor de hand. Maar toen ze een open dag bezocht van het conservatorium in Rotterdam voelde ze zich daar niet op haar gemak. Studenten zongen Mozart en voor haar voelde dit als iets onhaalbaars. "Ik was daar echt veel te onzeker voor in die tijd." Uiteindelijk ging ze – na een jaar in Lochem en Borculo bij de Rabobank te hebben gewerkt - op naar achttiende rechten studeren in Nijmegen.

Energie
Vervolgens
verhuisde ze op haar 24ste naar de Randstad om advocaat te worden. Verwonderd en verweesd in een onbekende wereld voelde ze zich het meest thuis bij de liedjes die ze met anderen opvoerde tijdens cabaret voor advocaten. Haar vak en collega's op de hak nemen. Want daar was voldoende aanleiding voor, vind ze. En na jaren als advocaat en beleidsmedewerker op een ministerie te hebben gewerkt was de tijd rijp om het roer om te gooien. "Muziek was en is waar ik energie van krijg. Daarnaast ben ik gestart met een eigen coachingspraktijk (www.laatjeziencoaching.nl) voor persoonlijke ontwikkeling. Hierin ga ik onder andere werken met stembevrijding."

Bestellen
De live akoestische EP 'Stilaan' die Lien Cornelissen afgelopen weekeinde presenteerde is te beluisteren op Spotify en andere streamingsdiensten.
Wil men graag de cd bestellen? Maak dan 12,49 euro over via: https://tikkie.me/pay/gboeg7g6uu4mg8nu2hse. Vergeet niet als opmerking het adres te vermelden. Wie de cd voor 10 december bestelt heeft hem voor de feestdagen in huis. Meer info over Lien en haar optredens op de website:


liencornelissen.nl