Belangrijke informatie over buurtbus lijn 191

AALTEN/LIEVELDE/RUURLO - Door de steeds verder toenemende drukte en de vele snelheidsbeperkingen op de buurtbusroute Aalten – Ruurlo vv is het noodzakelijk geworden de route in te korten met als gevolg dat station Lievelde uit de dienstregeling is geschrapt. Voor een aantal passagiers van de buurtbus heeft dit tot gevolg dat ze op zoek moeten naar alternatieven; zie hieronder of kijk op ov 9292.

- Met ingang van de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer op 15 december gaat de buurtbus lijn 191 Aalten-Ruurlo vv niet meer naar station Lievelde.
- Passagiers vanuit Aalten, Bredevoort, Lichtenvoorde, Zieuwent en Mariënvelde, met bestemming Zutphen en Borculo, kunnen met buurtbus 191 meereizen naar station Ruurlo en daar overstappen op de trein en de bus, lijn 23.
- Treinpassagiers vanuit Zutphen met bestemming Bredevoort, Barlo en Mercatorstraat in Lichtenvoorde, kunnen bij station Ruurlo overstappen op de buurtbus lijn 191 naar Aalten.
- Buspassagiers uit Borculo lijn 23 naar Lichtenvoorde en Bredevoort kunnen in Ruurlo overstappen op de buurtbus 191 naar Aalten.
- Buspassagiers van de Galileïstraat in Lichtenvoorde naar Lievelde en Groenlo kunnen met lijn 72 en aan de Twenteroute ook met lijn 74 naar Groenlo.
- Buspassagiers uit Groenlo lijn 72, met bestemming Aalten en Bredevoort, kunnen in Lievelde overstappen op de trein naar Winterswijk en Aalten.
- Passagiers uit Aalten naar Groenlo kunnen met de trein via Winterswijk naar Lievelde en dan met lijn 72 naar Groenlo. Ook kan men met de buurtbus 191 tot de Twenteroute in Lichtenvoorde en dan verder met lijn 74 naar Groenlo.
- Buspassagiers uit Enschede en Doetinchem lijn 74, kunnen vanaf de Twenteroute in Lichtenvoorde verder met de buurtbus lijn 191 naar Bredevoort – Aalten, en Zieuwent – Mariënvelde – Ruurlo.