Zwaarbevochten zege voor Tornax Heren 1

RUURLO - Uit in Warnsveld hebben de mannen van Tornax 1 goede zaken gedaan in de strijd om handhaving. Concurrent WIOS werd in een enerverende wedstrijd met 2-3 verslagen.

Tornax begon goed aan het duel. Waar het begin nog gelijk opging was WIOS in het tweede deel van de eerste set nergens. De Ruurlose volleyballers haalden die relatief eenvoudig binnen met 14-25. Het beeld kantelde daarna in de tweede en de derde set sterk. De tweede set ging geruime tijd gelijk op maar werd met 25-22 verloren. Dit beeld werd doorgezet in de derde set. Er werden veel persoonlijke fouten gemaakt. Ook nu ging het lang gelijk op maar Tornax trok toch aan het kortste eind: 29-27.
De start van de vierde set was de slechtste van de gehele set en de Ruurlose heren keken al snel tegen een 14-7 achterstand aan. Dit werd echter na een time-out in rap tempo omgedraaid. Nadat het 19-19 was geworden liet Tornax niet meer los en de set werd met 19-25 verdiend binnengehaald. In de vijfde set zette Tornax het overtuigende spel van het eind van de vierde set door en pakte de set (10-15) en de wedstrijd. Vanuit een vrijwel uitzichtsloze positie toch nog winst en drie punten binnen.
Zaterdag speelt Tornax om 16.00 uur in sporthal 't Rikkenhage de thuiswedstrijd tegen Dynamo Neede Heren 1.