Het Seniorenorkest tijdens de Achterhoek Spektakel Toer. Foto: PR
Het Seniorenorkest tijdens de Achterhoek Spektakel Toer. Foto: PR Foto:

Kerstconcert van Senioren-
orkest de Achterhoek

EIBERGEN - Onder leiding van Willem Loff geeft het Seniorenorkest de Achterhoek op donderdag 19 december vanaf 14.30 uur een kerstconcert in 't Spieker in Eibergen.

De leeftijd van de plusminus 50 dames en heren muzikanten varieert van 50 tot 90 jaar. Ze vormen een enthousiaste club van blazers en slagwerkers die elke donderdagmiddag onder leiding van Willem Loff van half twee tot half vier repeteert in 't Spieker te Eibergen. Een deel van de muzikanten is tevens nog lid van een lokale muziekvereniging; de leden komen uit de gehele Achterhoek. Jaarlijks treedt het orkest ongeveer acht keer op in onder andere verzorgingshuizen, maar ook bij andere bijeenkomsten zoals dit jaar in Ulft tijdens de Achterhoek Spektakeltoer. Ook geeft ze jaarlijks een paar kerstconcerten waarvan er één wordt gehouden in 't Spieker in Eibergen.
Enkele bijzonderheden van dit kerstconcert op 19 december zijn de mix van bekende Nederlandse en buitenlandse kerstnummers en het optreden van het saxofoonkwartet uit dit orkest. Ook zullen er teksten uitgedeeld worden van enkele bekende kerstliederen die dan door het publiek met de warme klanken van het orkest meegezongen kunnen worden.
De entree is gratis. Wel zal er gelegenheid zijn een vrije gift te geven. De gehele opbrengst daarvan is bestemd voor de Voedselbank Oost Achterhoek
Wie meer weten over het seniorenorkest en/of belangstelling heeft om mee te spelen in dit orkest kan terecht op de website of informatie vragen via seniorenorkestdeachterhoek@gmail.com of tel. 0545-294876.


seniorenorkestdeachterhoek.nl