Een wilde geranium - Henk Stemerdink. Foto: PR
Een wilde geranium - Henk Stemerdink. Foto: PR Foto:

Natuur geschilderd door Henk Stemerdink in Kulturhus

RUURLO – Van 13 december tot en met 5 februari exposeert landschapsschilder Henk Stemerdink in het Kulturhus, Nieuwe Weg 5 in Ruurlo. De expositie is gratis te bezoeken op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.

Als natuurmens en oorspronkelijk landschapsschilder geniet Henk Stemerdink van het buitenleven en laat hij met zijn schilderijen de kijkers meegenieten. Opgeleid aan de Kunstacademie in Arnhem (1982-1987) en geïnspireerd door onder andere de romantisch Engelse landschapsschilder Turner, ontwikkelde hij een eigen stijl met de 'Inner Landscapes'. Zo noemt Henk zijn abstracte werk. Zijn schilderijen zijn kleurrijk, vloeiend, in beweging en 'levende' kunstwerken. Daarin staan licht, lucht, water en de verbondenheid met de natuur centraal. De tentoonstelling in het Kulturhus geeft een gevarieerd beeld van zijn landschapsschilderijen en de kleurrijke dynamische 'Inner Landscapes'. Deze worden wereldwijd verkocht en geëxposeerd.

Henk schildert op universeel voorbereid linnen en met Old Holland acryl- en olieverf. Dit is de hoogste kwaliteit verf, waar de grootste van de grote Nederlandse meesters Rembrandt en Van Gogh hun schilderijen mee schilderden.