In totaal bestaat het project koor voor A Festival of Lessons and Carols.uit 47 leden.  Foto: PR.
In totaal bestaat het project koor voor A Festival of Lessons and Carols.uit 47 leden. Foto: PR. Foto:

Kerstliederen in Dorpskerk

RUURLO - In navolging van de Engelse traditie organiseert de Werkgroep Eredienst van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem ook dit jaar weer een dienst met een 'Festival of Lessons and Carols'. Het is een dienst waarin kerstliederen met Nederlandse teksten van Sytze de Vries gezongen worden op melodieën van Engelse carols. De dienst vindt zondagavond 22 december in de Dorpskerk in Ruurlo plaats. Aanvang 19.30 uur.

Cantor Dirk Zwart van de Cantorij heeft prachtige bewerkingen van de kerstliederen gemaakt voor koor, orgel en samenzang. De Werkgroep Eredienst is op zoek gegaan naar mensen die bereid waren samen met de Cantorij een Projectkoor te vormen. Dat is wonderwel gelukt, want het koor bestaat nu uit 47 mensen.
"Samen zijn we op 25 oktober begonnen met de repetities onder leiding van Dirk Zwart. We zingen vierstemmige liederen en het is geweldig om te horen en te zien hoeveel plezier iedereen heeft tijdens deze repetities. Om het Festival of Lessons and Carols tot een succes te maken hebben we natuurlijk bezoekers nodig die samen met ons willen zingen. Vorig jaar was het aantal bezoekers groot en er kwamen veel verzoeken om het dit jaar opnieuw te organiseren. Daarom wil het koor een ieder uitnodigen om samen met ons ook deze dienst tot een bijzondere ervaring te maken", zo verklaart Cécile Dijkman namens het koor. Er zal dus veel samenzang zijn met de bezoekers en de akoestiek van de Dorpskerk in Ruurlo zorgt ervoor dat de kerstliederen op prachtige wijze weerklinken.
Gerard Wesselink zal het koor op het orgel begeleiden en het geheel staat onder leiding van Dirk Zwart. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van warme chocolademelk of glühwein. De toegang is vrij. Bij de uitgang wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd om de kosten te dekken.