Na het boeken van de Daredevils voor het Brooksfeest ontving de organisatie het bericht dat de band meedoet aan het succesvolle RTL4 programma 'The Voice of Holland'. Foto: PR.
Na het boeken van de Daredevils voor het Brooksfeest ontving de organisatie het bericht dat de band meedoet aan het succesvolle RTL4 programma 'The Voice of Holland'. Foto: PR. Foto:

Brooksfeest 2020 krijgt sterren over de vloer

Daredevils van 'The Voice' naar Ruurlo; dialectband HIK komt terug

RUURLO - Geheel onverwachts heeft Buurtvereniging Het Broek tv-sterren binnengehaald bij het jaarlijkse Brooksfeest van mei volgend jaar. De band Daredevils, die op zaterdag 9 mei komt optreden, doet mee aan 'The Voice of Holland' en wordt na het overleven van de Blind Auditions door Waylon klaargestoomd voor The Battles.

Het Brooksfeest wordt aankomend jaar voor het vierde jaar op rij gehouden bij boerderij De Weustemoat aan de Kooiersdijk te Ruurlo en zal de boeken ingaan met het motto 'Zoepen of verzoepen met Daredevils en HiK'. Deze Hummelose dialectband is op zondag 10 mei te zien en te horen.
Maar een dag eerder speelt Daredevils. Nadat de organisatie hen geboekt had kwam pas het bericht dat de band mee zou doen aan het succesvolle RTL4 programma 'The Voice of Holland'. Tot nu toe speelde Daredevils op vele festivals waaronder de Zwarte Cross, maar de band probeerde via een tv-optreden landelijk nog bekender te worden. Vooralsnog was dat op vrijdag 8 november succesvol: na de Blind Audition kon de band zich aansluiten bij team Waylon. En ook zonder die opsteker zorgt de band bij optredens al
voor een donderslag bij heldere hemel: Daredevils knalt door de geluidsbarrière én laat daarbij een spoor van confetti, lege glazen en voldoening achter. Aanwezigen kunnen zich voorbereiden op een muzikale blikseminslag van astronomische proporties, waarbij classics en gewaagde actuele hits in elkaar versmelten.
HIK uit Hummelo luistert op de zondag opnieuw het Brooksfeest op. Deze dialectband uit de Achterhoek brengt een middag vol gezelligheid. Van (stevige) rock tot sfeervolle Nederlandstalige muziek. De gezelligheid en interactie met het publiek staan hierbij hoog in het vaandel en de organisatie weet zeker dat het net zo'n groot feest zal worden als tijdens de afsluiting van het afgelopen Brooksfeest. Leuk weetje: de promovideo van HIK is tijdens het Brooksfeest 2019 gefilmd in het 'Reurlse Brook'.

Buurtbrunch
Nieuw in het komende Brooksfeest is een brunch op zondagochtend. Tijdens het 60-jarig jubileum afgelopen zomer organiseerde de buurtvereniging die voor het eerst. Vanwege alle leuke reacties is besloten om de brunch vast toe te voegen aan het programma voor het jaarlijkse buurtfeest. Op de zondagochtend kan men voorafgaand aan het middagfeest gezellig komen brunchen. Iedereen die het leuk vindt om te komen brunchen kan een combi-ticket kopen voor deze zondag: brunchen en een gezellige middag met HIK.

Online voorverkoop
Tijdens het afgelopen Brooksfeest kon men voor het eerst online kaarten kopen. Dit is de organisatie goed bevallen, vandaar dat ook voor de editie 2020 weer online kaarten verkrijgbaar zijn. De aftrap van de online voorverkoop is op donderdagavond 28 november om 20.00 uur. Via onderstaande website komt men uit op de ticketverkoopsite die door de organisatie is opgezet. Dagkaarten voor de Daredevils (9 mei) zijn te koop voor 12,50 euro en dagkaarten voor HIK voor 9,95 euro (zondag 10 mei). Het combi-ticket voor de brunch en HIK is verkrijgbaar voor 14,95 euro per stuk. Leden van de buurtvereniging kunnen de kaarten ook kopen tijdens de ledenvergadering die op 7 februari wordt gehouden bij Camping De Meibeek.

www.brooksfeest.nl