Henk Reitsema maakte ook dit jaar de bewoners van De Bundeling blij met een  Eindejaarsverrassing. Foto: PR.
Henk Reitsema maakte ook dit jaar de bewoners van De Bundeling blij met een Eindejaarsverrassing. Foto: PR. Foto:

Eindejaarsverrassing voor De
Bundeling van Henk Reitsema

RUURLO - Ruurlo's bekendste vrijwilliger Henk Reitsema heeft de de bewoners van woonzorgcentrum De Bundeling weer verblijd met een Eindejaarsverrassing. Hij deed dat al voor het zevende achtereenvolgende jaar, met de hulp van de supermarkten Albert Heijn, Coop en Jumbo.

Henk Reitsema zet zich al decennialang in als vrijwilliger voor verschillende instanties. Zo was hij tien jaar actief voor KIKA en haalde hij als eerste in Ruurlo oud papier op. Hij was ook initiatiefnemer om op de plek van de oude en sterk verwaarloosde zuivelfabriek in Ruurlo bejaardenwoningen te bouwen. Nu is hij nog vrijwilliger bij het Ruurlose doolhof.
De actie die Reitsema in al die jaren als vrijwilliger het meest is bijgebleven is de geslaagde strijd voor het behoud van de spoorlijn Zutphen-Winterswijk. Het is nu op de kop af 48 jaar geleden dat deze spoorlijn zou worden opgeheven. Maar mede door zijn initiatief kwam de hele Ruurlose bevolking in opstand. Met behulp van de indianen uit de
openluchtspelen onder aanvoering van Winnetou werd de trein overvallen. Dat zorgde voor zo veel publiciteit en aandacht dat de treinverbinding in stand bleef.