De twee 'Zwarte Piet Mijter dieven' boven op het dak van De Keizerskroon. Foto: Jan Hendriksen,
De twee 'Zwarte Piet Mijter dieven' boven op het dak van De Keizerskroon. Foto: Jan Hendriksen, Foto:

Intocht Sint Nicolaas

Vervolg van de voorpagina

RUURLO – Grote consternatie en paniek, zondag in Ruurlo, toen de mijters van de mijter-challenge gestolen bleken gestolen te zijn. De twee 'Mijter-dieven' waren daarvoor boven op het dak van De Keizerskroon geklommen. Met een hoogwerker werden ze van het dak gehaald. Gelukkig kwam alles goed en waren de prachtige mijters na afloop van de intocht bij De Keizerskroon te bewonderen.

Door Jan Hendriksen

Voor het tweede achtereenvolgend jaar vond de intocht en ontvangst van de Sint op het Kerkplein plaats. Ruim voor de officiële ontvangst reden er al toeterend enkele Zwarte Pieten in een golfkar door de prachtig versierde Dorpsstraat. Om iets over één uur verzamelden de eerste kinderen zich met hun ouders, opa's oma's al op het plein. In snel tempo zwol de menigte aan. Het podium waarop de Sint werd ontvangen was kleurrijk 'versiert' met talloze grote cadeaus. Presentatrice Henrike Lobbes verwelkomde de kinderen en vroeg ze of ze zaterdag de intocht in Apeldoorn op televisie hebben gezien. Een massaal 'ja' klonk over het plein. Op verzoek van Lobbes zongen de kinderen een Sinterklaasliedje. Als de kinderen nogmaals een liedje inzetten op verzoek van Lobbes komt de Sint vanaf de Kerkstraat in een klein rood gekleurd vervoermiddel het Kerkplein opgereden met in zijn kielzog de Zwarte Pieten in de More Express. Na talloze 'handjes' klimt de Sint door de kindermenigte het podium op. Door enkele 'vlogpieten' wordt alles op camera vastgelegd. "Voor YouTube", zo zegt Lobbes. "Fijn dat u er bent", zo verklaart burgemeester Van Oostrum om vervolgens met een groot aantal van de zestien Zwarte Pieten een dansje te maken op het podium. De kinderen op het plein dansen volop mee. Ook enkele vaders, moeders, opa's en oma's gaan naar 'links, rechts, voren en achteren'.

Mijter-challenge
Aansluitend aan de intocht werd het kinderfeest, georganiseerd door de Sinterklaascommissie van de ROV, voortgezet in de grote zaal van De Keizerskroon. En daar werd er naar hartenlust ook weer volop gezongen en gedanst door de kinderen. Ditmaal met muzikale medewerking van De Sleppers. Enkele kinderen mochten even bij Sinterklaas op de knie zitten en hun verhaal vertellen. En natuurlijk waren ook de prachtige mijters die de kinderen hadden gemaakt te bewonderen. De mooiste mijters werden met een prijs beloond. Winnaars Mijter-challenge: Leeftijd 0 tot 5 jaar: 1. James Hietbrink; 2. Lynn Rouwenhorst; 3. Scott Hietbrink. Leeftijd 6 tot 10 jaar: 1. Mandy Wilman; 2. Liselot Notten; 3. Laila Bozic.

Burgemeester Joost van Oostrum danste volop mee met de kinderen en de Zwarte Pieten. Foto: Jan Hendriksen
Er werd volop gedanst tijdens de intocht. Foto: Jan Hendriksen,
Sinterklaas had even aandacht voor menig kind. Foto: Jan Hendriksen.
Sinterklaas baant zich een weg tussen de kinderen door. Foto: Jan Hendriksen.