Diaken Oude Groen reikte de kerkelijke onderscheidingen van de Sint Gregoriusvereniging uit aan de jubilarissen. Foto: Richard Klein Gunnewiek
Diaken Oude Groen reikte de kerkelijke onderscheidingen van de Sint Gregoriusvereniging uit aan de jubilarissen. Foto: Richard Klein Gunnewiek Foto:

Drie jubilarissen RK Gemengd Koor Ruurlo onderscheiden

RUURLO – In een feestelijke en bijzonder goed bezochte Caecilia – viering in Sint Willibrorduskerk werden zondag 17 november drie koorleden van het RK Gemengd Koor uit Ruurlo gehuldigd vanwege hun langdurig lidmaatschap. Marie Venneker-Bleumink is veertig jaar lid van het koor en Wilhelmien Oldenkotte-Te Woerd en André Huitema 25 jaar.

Door Jan Hendriksen

In zijn toespraak feliciteerde voorganger diaken Oude Groen van de regionale katholieke parochie HH Twaalf Apostelen de jubilarissen en benadrukte hij het belang van saamhorigheid, liefde voor elkaar hebben en natuurlijk het zingen. "Maar deze aspecten zitten wel goed bij dit koor", zo verklaarde de diaken. En daarmee feliciteerde hij ook graag het hele koor. Oude Groen reikte ook de kerkelijke onderscheidingen van de Sint Gregoriusvereniging uit aan de jubilarissen. "Jullie hebben die onderscheiding dubbel en dwars verdiend."

Hierna sprak Theo te Brake namens de Geloofsgemeenschap Sint Willibrord en het koor. Hij had voor elke jubilaris een heel persoonlijk woord.

Te Brake eindigde zijn felicitaties met het overhandigen van een fraaie bos bloemen en sprak daarbij de hoop uit dat de drie jubilarissen nog lang bij het koor hun steentje blijven bijdragen, ook gaan de jaren wel tellen.

Door het koor, dat al meer dan 25 jaar onder leiding van dirigent Frans Oesterholt staat, werden tijdens de Caecilia - viering enkele bijzondere liederen gezongen, die - zoals dat traditie is bij het koor - door de jubilarissen waren uitgezocht.
Onder andere het meerstemmige 'Ave Maria' van Mozart en het vierstemmige lied 'Ich Bete an die Macht der Liebe'.
Ter afsluiting van de viering zong het koor het meerstemmige 'U zij de Glorie' van G.F. Händel.
Onder het genot van een kopje koffie/thee bestond daarna de gelegenheid de jubilarissen te feliciteren en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt.