Laatste zangdagavond 2019

Laatste zangdagavond 2019

GEESTEREN - De laatste zangdagavond van 2019 is op 24 november, met als thema: 'Klassiek ontmoet de Heer'.

Hiermee wordt op de zangdagavond een heerlijk en opmerkelijk programma geboden. Sopraan Ineke Littooij (Rijssen), concertpianist Floor Lanz (Apeldoorn) en accordeonist Juul Beerda (Apeldoorn) zullen deze avond kleur geven. Drie professionele musici met hart voor klassieke muziek en geestelijke liederen: "Muziek is een bijzondere, universele taal, die wat ons betreft elke andere taal overstijgt als het gaat om verbinding tussen mensen door verschillende eeuwen heen", aldus het trio. Op de avond komen zowel solo- als wissel- en samenzang aan bod. Licht-klassieke stukken en (film)klassiekers worden afgewisseld met een ruim aanbod aan liederen uit Johannes de Heer. Liederen die binnen de kerk ondertussen ook tot de klassiekers gerekend mogen worden.

Ineke Littooij werd privé onderwezen door zangpedagoog en tenor Aart Mateboer in Kampen en sopraan Claudia Patacca. Zij treedt vaak op als solist en werkt mee aan klassieke scratches, meezinglezingen en meezingprojecten. Daarnaast volgde Ineke masterclasses bij onder andere Caroline Kaart, Maarten Koningsberger en Bruno van Nünlist.
Floor Lanz was jarenlang vaste begeleider van Marco Bakker, is orkestpianist bij Het Gelders orkest en repetitor/muzikaal leider bij verschillende theatergroepen in Gelderland en daarbuiten. Floor weet het beste uit musici en vocalisten naar boven te halen. Juul Beerda 'leeft' accordeon en muziek sinds zijn prille jeugd en is een veelgevraagd musicus met een lange cv. Hij speelde onder andere in de musical Ciske de Rat van Joop van de Ende, verzorgde concerten in paleizen in St. Petersburg, speelde voor de Koninklijke familie en op festivals in binnen- en buitenland.

Deze avond duurt ongeveer 75 minuten. 'Klassiek ontmoet de Heer' begint om 19.15 uur in de Gereformeerde kerk van Geesteren.