De dames van kookclub 'De Kooksterren' serveerden Poke Bowl en gyoza's tijdens de  Preuverieje. Foto: Jan Hendriksen.
De dames van kookclub 'De Kooksterren' serveerden Poke Bowl en gyoza's tijdens de Preuverieje. Foto: Jan Hendriksen. Foto:

Johanne Dijkman bakt de beste Barchemse bol

BARCHEM – Er heerste zaterdagmiddag/avond een uitermate gezellige en ongedwongen sfeer op het Dorpsplein in Barchem. Daar vond namelijk de vijfde editie van de Barchemse Preuverieje onder auspiciën van Vereniging Contact Barchem plaats. Tevens vond de prijsuitreiking van de jaarlijkse tuinkeuring van Groei en Bloei afdeling Lochem van Barchem plaats.

Door Jan Hendriksen en Henny Wildschut

Tien kramen met lekkernijen bereid door zowel plaatselijke horeca alsook door organisatie, kookgroepen en zelfs twee tieners, Morris Nijkamp en Lennart Nieuwenhave die 'dreuge wos' en champignons in bierbeslag serveerden. Er was volop diversiteit in drankjes en hapjes. Zo had Bakkerij Jansen speciaal erwtensoepbrood gebakken en Carolien Breman, Vera Molenkamp en Annelies Blom van de kookclub 'De Kooksterren' serveerden Poke Bowl en gyoza's.

Van

Dorpskwis-

soep tot

dreuge wos

Kookclub 'De Kooksterren' bestaat uit totaal zes Barchemse vrouwen die om de zes weken bij toerbeurt 'gastvrouw' zijn voor de kookclub die het gehele jaar rond elkaar al acht jaar treffen. De organisatie van het Bevrijdingsfeest Barchem in 2020 deelde oorlogs-havermout-koekjes uit en ook was er een speciale Dorpskwissoep verkrijgbaar. Zal daar een vraag over worden gesteld op 5 juni 2020 als de tweede editie van de Barchemse Dorpskwis plaatsvindt?
Thea Wesselink had als altijd voor een heerlijk warme alcoholvrije vruchtendrank met specerijen gezorgd en het Dorpshuis 't Onderschoer tapte een mooi bokbiertje. Het wijnhuis laat zich raden en bij de koopclubs van De Groene Jager kon men najaarskost proeven, waaronder hertenpastei en pompoensoep. De organisatie had een bakwedstrijd uitgeschreven die werd gewonnen door Johanna Dijkman, zij had een overheerlijke bavaroisbol gemaakt. Zij werd op de voet gevolgd door Twan Brunsveld die een ronde petitfour chocomouse had gemaakt. De jury bestaande uit Henk Luesink en Joke Regelink moest hartig en zoet met elkaar vergelijken, dat viel uiteraard niet mee.