Slipjacht Barchem

BARCHEM – Het Jachtcomité Barchem organiseert woensdag 20 november de traditionele Slipjacht Barchem van de Koninklijke Nederlandse Jacht Vereniging uit Soestdijk. De Fieldmaster is Sjaak Bakker en Huntmaster Hester Klein Willink.

De deelnemers verzamelen zich rond 12.00 uur bij Recreatiecentrum De Heksenlaa aan de Zwiepseweg in Barchem. De opening van de jacht zal ongeveer om 12.45 uur plaatsvinden. De eerste run start rond 13.30 uur en de eindkill is rond 15.30 uur. De afstand van De Heksenlaak tot de start van de eerste run zal de gehele meute, zowel paarden als honden, stappend afleggen via de Zwiepseweg tot halverwege 't Witzand. De inzet van de eerste run is nabij Conferentieoord De Morgenstern en gaat via de Borculoseweg, Muldersweg, Bosheurneweg, Haytinksdijk, Lenderiet en de Ruurloseweg naar de eerste kill nabij de Doktersdijk. De tweede run start de kruising Vrochterdijk/Woodbrookersweg/Flierdijk en gaat via de Enkweg, Looweg, oversteek Lochemseweg en vervolgens via de Barchemse Berg naar de Soerinkweg/Witzand nabij Conferntieoord De Morgenstern waar de tweede kill zal plaatsvinden. De derde run start nabij Conferentieoord De Morgenstern aan de Witzand en gaat via 't Rammelgoor, Lindeboomsweg, Hofmanssteeg en De Heest naar het verzamelpunt nabij Landgoed Fe Heest. Vervolgens gaat de gehele meute stappend naar de Wengerbrug aan de Wengersteeg. Hier wordt deze run weer ingezet en gaat deze verder langs de Berkel, dwars over de Zwiepseweg nabij camping Harkink en wordt de route vervolgd door de Langense Enk en de Zwiepse Enk om via de Hessenweg met omliggende gronden naar de eind-kill te gaan bij de boerderij Lindeboom aan de Zwiepseweg in Barchem.

Loyaliteit
Het Jachtcomité Barchem is zeer verheugd over de loyaliteit van de vele grondeigenaren zonder wiens toestemming een dergelijk evenement niet georganiseerd kan worden. De organisatie hoopt op prachtig jachtweer zodat de toeschouwers een prachtig schouwspel van honden en paarden te zien krijgen. De organisatie vraagt de mensen langs of in de buurt van de runs de honden en katten binnen te houden of aangelijnd te houden. Tevens een vriendelijk verzoek om paarden en pony's nabij de runs even op stal te zetten.