Directielid Henk de Wilde (r) van Witzand Bouwmaterialen roemde vrijdag de inzet van Dinant Bats in al die jaren. Foto: PR
Directielid Henk de Wilde (r) van Witzand Bouwmaterialen roemde vrijdag de inzet van Dinant Bats in al die jaren. Foto: PR Foto:

Dinant Bats neemt na 51 jaar afscheid van de bouw

RUURLO – Het komt nog maar zelden voor. Maar liefst 51 jaar werkzaam zijn voor dezelfde baas. Hoewel dezelfde? "Ik heb altijd mijn 'dienstjaren' mee kunnen nemen naar mijn nieuwe werkgevers nadat de bedrijven in 1999 en 2009 werden overgenomen."

Door Jan Hendriksen

Na 51 jaar nam Ruurloër Dinant Bats (67) vrijdag 1 november afscheid van de bouwsector. Directie, collega's van de Ruurlose vestiging van Witzand Bouwmaterialen en een aantal plaatselijke en regionale ZZP'ers en aannemers verrasten hem vrijdag totaal. Bats werd 's morgens in alle vroegte van huis opgehaald en tot zijn grote verrassing was het magazijn op het Ruurlose bedrijventerrein De Vente feestelijk versierd. Aan het eind van de middag werd hem door de directie van Witzand Bouwmaterialen een afscheidsreceptie in het magazijn aangeboden.

De geboren en getogen Ruurloër begon zijn carrière in de bouwsector in juli 1968 als lasser in de betonfabriek bij Holtslag Bouwmaterialen aan de Spoorstraat in Ruurlo. Daar werden toen veeroosters voor varkens- en rundveestallen gemaakt. "Er werden in die tijd talloze nieuwe varkens- en ligboxenstallen gebouwd waar roosters voor de mestkelders voor nodig waren", zo herinnert Bats zich nog als de dag van gisteren. Maar na verloop van tijd verruilde Bats deze functie voor magazijnmedewerker. Nadat hij uit militaire dienst was gekomen en een vrachtwagenrijbewijs had behaald werd hij chauffeur bij Holtslag. Dinant: "Ik ben begonnen op een bakwagen. Later kwam ik op de stenenwagen met oplegger te rijden. Door de hele regio en daarbuiten werden de bouwmaterialen bezorgd op verschillende bouwterreinen. Zo kwam je overal en bouwde je een intensieve relatie met de opdrachtgevers op." Deze werkzaamheden vervulde hij ook bij de Eibergen Cementwarenfabriek en Bouwmaterialenhandel (ECB) in Eibergen en Ruurlo, die in 1999 Holtslag Bouwmaterialen had over genomen. In 2009 werd ECB overgenomen door Witzand Bouwmaterialen dat inmiddels een nieuwe vestiging in Ruurlo op bedrijventerrein De Vente had gebouwd. "De werkzaamheden voor mij werden steeds meer naar het magazijn verplaatst." Bats werd dan ook het 'gezicht' van de Ruurlose vestiging van Witzand.

'Niks moet,

alles mag'

Compliment
Directielid Henk de Wilde van Witzand Bouwmaterialen roemde vrijdag de inzet van Dinant Bats in al die jaren. "Weinig werknemers kunnen zeggen dat ze zolang in dienst zijn geweest bij hetzelfde bedrijf. En dat is een groot compliment waard." Dinant Bats gaat nu genieten van zijn vrije tijd. "Echte hobby's heb ik niet. Maar er is nu meer tijd voor mijn familie en ik wil vrijwilligerswerk gaan doen. Wat en hoe, dat ga ik in de komende tijd bekijken. Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Niets moet, alles mag."