Natuurgebied Beekvliet in Barchem was een van de talloze locaties waar de natuur een beetje hulp kon gebruiken. Foto: PR
Natuurgebied Beekvliet in Barchem was een van de talloze locaties waar de natuur een beetje hulp kon gebruiken. Foto: PR Foto:

Handen uit de mouwen tijdens Natuurwerkdag

BARCHEM – Zaterdag 3 november vond weer de jaarlijkse Natuurwerkdag van Staatsbosbeheer plaats. Met dit jaar extra aandacht voor de biodiversiteit in de natuur. Een Natuurwerkdag waarbij zaterdag op maar liefst 564 locaties door heel Nederland 13.915 vrijwilligers de handen weer uit de mouwen hebben gestoken in de natuur.

Door Jan Hendriksen

Natuurgebied Beekvliet in Barchem was een van die talloze locaties waar de natuur een beetje hulp kon gebruiken. Op deze locatie kon men Staatsbosbeheer helpen met het open houden van de heide. Tussen de heidestruiken komen namelijk veel jonge boompjes op, een flinke klus. Maar vele handen maken licht werk en met een opkomst van bijna dertig vrijwilligers is er veel werk verzet. Jong en oud, iedereen heeft samen flink gewerkt. De jonge boompjes zijn dor de vrijwilligers met spierkracht tussen de heidestruiken getrokken, gestoken of gezaagd. Zelfs tijdens een flinke hoosbui ging iedereen onverstoord verder. Voor de liefhebbers was er 's middags nog een kleine excursie door het omliggende natuurgebied.

"Naast dat het leuk is om een dag buiten bezig te zijn en iets te doen voor de natuur, is het natuurlijk ook een dag bij uitstek om tijdens de bezigheden of tijdens de lunch en koffiepauze een praatje met andere vrijwilligers te maken. Het was dan ook een zeer gezellige dag", aldus een van de vrijwilligers.