Het spookte in Doolhof Ruurlo

RUURLO - Maar liefst 359 bezoekers lieten zich eind oktober van hun dapperste kant zien door een bezoek te brengen aan het Doolhof van Ruurlo. Het spookte daar namelijk en niet zo'n klein beetje ook. Dee ingang was al in griezelsfeer omgetoverd en in het Doolhof waren tal van afschrikwekkende figuren geplaatst. Ook hielden zich er zeven zeer levendige spoken schuil.

Het Ruurlose Doolhof is het grootste hagendoolhof van Europa, met brede paden, geschikt voor kinder-/wandelwagens en rolstoelers. Hierin hadden de vrijwilligers van de Stichting Toeristische Activiteiten Ruurlo (STAR) een angstaanjagende spokentocht georganiseerd. De organisatie had voor de jeugdige bezoekers een opdracht in petto. De zeven levendige spoken droegen allemaal een letter. De kinderen moesten deze letters verzamelen en er een woord van maken. Dit jaar was het woord: Lampion. Uit de vele goede antwoorden werden drie winnaars getrokken en die kregen een mooie prijs thuis gestuurd.
De winnaars van dit jaar waren: Brenda Beeftink uit Ruurlo, Suus van de Ven uit Utrecht en Noah van den Broek uit Wageningen.