Wethouder Gerjan Teselink deed actief mee met de feestelijke afsluiting van het project. Foto: PR
Wethouder Gerjan Teselink deed actief mee met de feestelijke afsluiting van het project. Foto: PR Foto:

Obs Heuvelschool wekt eigen stroom op

BORCULO - OBS Heuvelschool, onderdeel van stichting OPONOA, wekt nu haar eigen stroom op. Slim Opgewekt Scholen plaatste 100 zonnepanelen op het dak, wat een CO2-besparing van ruim 18.000 kg oplevert. Die hoeveelheid staat gelijk aan drie voetbalvelden vol met meer dan 900 volwassen eikenbomen. Ook plaatste Slim Opgewekt de ledverlichting in het gebouw en een mooi lichtsysteem in de klassen, de Educube: een kubus waarmee in de klas verschillende lichtstanden aangezet kunnen worden.

Oud-leerling Max Heijmer las tijdens de feestelijke afsluiting van het project zijn eerdere brief aan het bestuur voor, die afgelopen jaar het belang van de verduurzaming extra onderstreepte. Max schreef in zijn brief: "Als we zonnepanelen plaatsen, dan hebben we daar over een paar jaar winst van en doen we gelijk iets voor het milieu. Wilt u de brief aan de baas van OPONOA geven en me vertellen of het goed is?" Directeur Heidi Eekelder-Prinsen is blij met de betrokken leerlingen van de school: "Wij zijn als school trots op het feit dat we met ons gebouw bijdragen aan een duurzamere omgeving. Wat ik mooi vind aan de leerlingen, is dat zij actief meegedacht hebben en Max is daar een goed voorbeeld van."

Het Wattsons lab
Slim Opgewekt ondersteunde de school ook met een educatief bewustmakingstraject onder de teamleden en kinderen. De kinderen startten op maandag 30 september met de opening van het educatieve programma: het Wattson's lab. In het lab konden kinderen de afgelopen weken alles ontdekken over afval, eten & drinken, water en energie. Wethouder Gerjan Teselink was aanwezig bij de feestelijke afsluiting van het programma: "Ik ben als wethouder duurzaamheid van de gemeente Berkelland enorm trots op de Heuvelschool. Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren wat duurzaamheid inhoudt en hier actief mee bezig zijn. Zij zijn de toekomst. Door het gebruik van zonnepanelen en ledverlichting te koppelen aan een educatief traject, worden leerlingen en de leerkrachten op een leuke manier bewust van de positieve effecten van duurzaamheid."

Oud-leerling Max Heijmer las zijn brief voor, waarmee het allemaal begon. Foto: PR