Henrike Lobbes en Sven Bonsel met de Naober Booster Award. Foto: PR.
Henrike Lobbes en Sven Bonsel met de Naober Booster Award. Foto: PR. Foto:

Twee Ruurlose ondernemers winnen een Noaber Booster Award

RUURLO – Op de dag van de Berkellandse ondernemers werden onlangs de Naober Booster Awards uitgereikt. Dit jaar gingen Hampshire Hotel Avenarius en Sven voor Ogen, beide bedrijven uit Ruurlo, met deze mooie award naar huis. Een award voor ondernemingen die een betekenisvolle en innovatieve bijdrage leveren in hun branche.

Hampshire Hotel Avenarius kreeg de Naober Booster Award omdat ze het beste terras van Gelderland hebben. Landelijk gezien staan ze zelfs op de tiende plek. Een prijs die uitgereikt werd door Misset Horeca. "Wij zijn ontzettend blij en trots met dit resultaat, wat een mooie teamprestatie is dit", zegt eigenaar Henrike Lobbes van Avenarius. Avenarius scoort goed op service en de kwaliteit van het eten op het terras. De beoordelaars en juryleden van de Misset's terras Top 100 vinden het jammer dat ze weer moeten vertrekken. "We willen nog niet gaan", zo zeggen ze in het jury rapport. De Misset's Horeca Terras Top 100 is een ranking die jaarlijks via mystery visits en een onafhankelijke, deskundige vak- en hoofdjury tot stand komt. De terrassen worden beoordeeld door een vakjury en een mystery guest. Tijdens deze bezoeken, die anoniem plaatsvonden, letten juryleden op tientallen aspecten van het terras: van ontvangst en het te woord staan door medewerkers tot aan werkwijze, snelheid, hygiëne en afrekenen. Op basis van de behaalde resultaten is de Top 100 samengesteld.

Sven voor ogen kreeg de Naober Booster Award omdat ze de titel beste Opticien van Gelderland gekregen hebben tijdens de winkelierverkiezing van het jaar. Voor deze landelijke verkiezing gaat de organisatie op zoek naar de winkels en winkeliers die sfeer en authenticiteit aan een gemeente geven. Winkels waar klanten iedere keer weer naar teruggaan omdat ze de beste service, prijs en kwaliteit leveren. In totaal waren er 156 winkels genomineerd. Sven Bonsel is onder de indruk van het winnen van de titel: "Er hebben 289 mensen op ons gestemd en hebben ons beoordeeld met gemiddeld een 9,4. Dat zijn cijfers waar wij van onder de indruk zijn. Wij doen voornamelijk gewoon ons werk en dan is het extra bijzonder dat dit door onze klanten beloond is met een 9,4. Het is fijn dat we gewaardeerd worden door consumenten vanwege onze service en gastvrijheid en dat mensen het fijn vinden om bij ons te komen. Dat we naast deze titel ook nog de Noaber Booster Award in ontvangst mogen nemen is helemaal bijzonder." Bij Sven voor Ogen is er naast een mooie en ruime collectie brillen ook een oogzorg afdeling met optometristen en een orthoptiste die voornamelijk kijken naar de gezondheid van de ogen. Dit is namelijk net zo belangrijk voor helder zicht dan een goeie bril.