Louise Bierhuizen en Ton Trel bij enkele werken. Foto:PR
Louise Bierhuizen en Ton Trel bij enkele werken. Foto:PR Foto:

Berkelland Cultuur presenteert nieuwe expositie in hal gemeentehuis

BORCULO - Berkelland Cultuur presenteert een nieuwe expositie in de hal van het gemeentehuis in Borculo. Tot eind dit jaar is er werk te zien van fotograaf Ton Trel en keramiek van Louise Bierhuizen.

Fotograaf Ton Trel
Ton heeft tot aan zijn pensioen gewoond en gewerkt in Voorschoten. Al in zijn jeugd hield hij zich bezig met foto's maken. Toen ging alles nog met fotorolletjes, ontwikkelen en afdrukken in de donkere kamer. In 2003 verhuisde hij naar Geesteren, om de drukte van de Randstad te ontlopen. Door zijn werk en andere zaken heeft de fotografie een hele tijd stilgelegen, maar na zijn pensionering heeft hij de draad weer opgepakt en is de digitale fotografie meer dan een hobby geworden. Het fotograferen van landschappen in al zijn details is zijn specialisatie geworden. Vooral omdat hij zijn liefde voor de natuur dan kan combineren. Als lid van de kunstenaarsgroep Kijk op Kunst heeft hij zijn werk al een aantal jaren geëxposeerd. Ook is zijn werk gepubliceerd op de jaarkalender van National Geographic. Hij probeert het spel van lijnen en licht zo te vangen dat het blijft boeien. Het is de rode draad in zijn werk. meer informatie op de website www.tontrel.nl.

Louise Bierhuizen
Louise begon met schilderen in haar vroegere woonplaats Rotterdam, maar het heeft haar nooit die voldoening gegeven die ze later wel bij het werken met keramiek ondervond. Na in 2005 verhuisd te zijn naar de Achterhoek, kwam ze via exposities in aanraking met keramiek. Dat raakte haar en al snel volgden de eerste experimenten met klei om de fijne kneepjes onder de knie te krijgen. Ze volgde lessen bij Josef Kemperman, docent vormgeving bij de Gruitpoort. Hij bracht haar onder meer gevoel voor ruimte en afmeting bij. Zo kon ze ook grotere beelden maken die goed in de tuin passen. Ieder werk is uniek. Ze is voortdurend op zoek naar innovatie en uitdagingen; het gevolg is dat haar vormen zeer verrassend kunnen zijn.
Haar werk is zowel figuratief als abstract en wordt afgewerkt met engobes (glazuren), oxides en pigmenten. Vooral nieuwe ideeën opdoen en nieuwe uitdagingen werkelijkheid laten worden, zoals het pit fire en raku stoken heeft haar interesse. De mogelijkheden daarmee zijn eindeloos. Louise heeft samen met haar man de Beeldentuin AJ&LW Bier in Borculo, die geopend is van half april tot half oktober.

Voor 2020 heeft Berkelland Cultuur nog ruimte voor kunstenaars die hun werk willen tonen. Geïnteresseerden kunnen een mailtje sturen naar Berkellandcultuur@gmail.com.