Achterhoekse klootschieters netjes van start in landelijke straatcompetitie

RUURLO – De Achterhoekse mannelijke klootschietteams begonnen zondag netjes tijdens de start van de Landelijk Straatcompetitie. Helaas een competitie zonder een Achterhoekse vrouwen afvaardiging. Dat is de conclusie na de eerste wedstrijd van het nieuwe klootschietseizoen op landelijk niveau.

Op het parcours in Lattrop Brecklenkamp traden veertien mannenteams, geselecteerd uit de diverse afdelingen van de Nederlandse Klootschieters Bond, aan voor de eerste landelijke straatcompetitie. De mannen van 't Broek uit Ruurlo gingen netjes van start. Hoewel er met drie schoten verloren werd van directe tegenstander en gastheer Lattrop Breclenkamp was men redelijk tevreden. Nadat de overige teams ook binnen waren bleek de score van 51 schoten goed te zijn voor een achtste plaats. Winnaar werd regerend kampioen Mander met 45 schoten dat het verrassend sterke Zwolle uit Groenlo met een schot verschil net voorbleef. Lattrop Brecklenkamp werd derde met 48 schoten. Het team van Klein Dochteren uit Lochem liet helaas verstek gaan.

Bij de vrouwen is helaas geen enkele vereniging uit de Achterhoek om te floreren op landelijk niveau. De vrouwenkernploeg dat buiten mededinging meespeelt was veruit de beste. Met een score van 51 schoten bleef men Beuningen maar liefst negen schoten voor. De overige vrouwen teams werden op nog grotere afstand gezet. De volgende landelijke straat competitie is op 20 oktober in Zwolle.

Champions Tour
Naast de landelijke straat wedstrijden waren er dit weekend ook selectiewedstrijden voor de Champions Tour. Suzan Zieverink van KV 't Broek uit Ruurlo wist zich voor zowel straat als veld te plaatsen voor het eindtoernooi bij de vrouwen evenals Marleen Hoffmann van 't Broek op het onderdeel straat. Patrick Zieverink was al geplaatst bij de mannen op zowel straat als veld. De beste mannen en vrouwen mogen volgend jaar mee doen aan het EK dat in Sleewijk Holstein georganiseerd wordt.

Ierland
Suzan Zieverink gaat komend weekend samen met een behoorlijke afvaardiging uit de Achterhoek en Twente wederom naar Ierland waar zij haar jeugdtitel in de koppelwedstrijd gaat verdedigen. Dit is haar laatste kans aangezien zij volgend jaar senior zal zijn. Dit doet ze net als vorig jaar samen met Mirco Breuker uit Oldenzaal. Deze wedstrijden worden wederom georganiseerd in Ballingcurrig.