Open Biljartkampioenschap Ruurlo

RUURLO – Ook dit jaar organiseert de Ruurlose Biljartbond weer het kampioenschap van Ruurlo. Vorig jaar tijdens het eerste lustrum werden alle wedstrijden op vier tafels bij De Tapperij gespeeld. Dit jaar gaat de organisatie weer terug naar de oude formule waarbij de voorrondes worden gespeeld bij De Tapperij, De Keizerskroon en De Naober.

Er wordt alleen het spelsoort libre gespeeld. "Vorige jaren hebben we aangegeven dat het toernooi alleen bedoeld was voor inwoners en oud-inwoners van Ruurlo. Aangezien het aantal spelers wat minder werd willen we dit jaar er een open toernooi van maken en kan iedereen zich inschrijven", zo verklaart toernooileider Frits Berendsen. Er wordt gespeeld met poules van zeven personen zodat iedereen minstens zes wedstrijden speelt. De voorrondes beginnen op maandag 25 november. Er wordt gespeeld op maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagavond. De voorrondes worden gespeeld in week 48, 49 en 50. De finales worden gespeeld in week 51. Er plaatsen zich 32 spelers voor de finale week. Deze gaat volgens het knock-out systeem: de winnaar gaat telkens door. Na de donderdag zijn er nog acht spelers over. Deze spelen op zaterdag 21 december in twee poules van vier spelers om het kampioenschap. In de poule wedstrijden wordt er gespeeld met het gemiddelde maal twintig beurten plus vier met een maximum van veertig beurten In de finale wedstrijden wordt het gemiddelde maal dertig plus vijf gespeeld.

Inschrijving
Inschrijving voor deelname aan het toernooi staat open tot 17 november. Het inschrijfgeld bedraagt acht euro (voor leden van de Biljart Bond Ruurlo is dit zes euro. De hoofdprijs is 150 euro. Voor alle acht deelnemers aan de finale zaterdag is een prijs beschikbaar. Inschrijving kan door overmaken van het bedrag op rekeningnummer NL15RABO0121301680 t.av. van FA Berendsen. Gaarne het e-mailadres vermelden en de speelavond (bij voorkeur twee avonden). Men krijgt dan een bevestigingsmail dat men is ingeschreven en tijdig de speeldatums en locatie. Voor vragen kan men mailen naar f.berendsen@concepts.nl of telefonisch contact opnemen: 06 12811037. Tevens wordt er tijdens het toernooi een verloting gehouden om de kosten van het toernooi te dekken. De hoofdprijs van de verloting is een waardebon van vijfhonderd euro en nog vele andere prijzen. De trekking van de verloting is aansluitend aan de prijsuitreiking op zaterdag 21 december.