Rummikub-avonden bij VV Ruurlo

RUURLO – Het nieuwe rummikub-seizoen bij voetbalvereniging Ruurlo begint donderdagavond 3 oktober weer. Maandelijks treffen dan een kleine twintig vrouwen elkaar op sportpark 't Rikkelder in de kantine van de voetbalvereniging. Onder het genot van een kopje koffie/thee en een drankje worden er verschillende potjes tegen elkaar gespeeld. De vrouwen zoeken nog tegenstanders die ook graag dit spelletje spelen. Want de groep kan wel wat nieuwe instroom gebruiken.

Door Jan Hendriksen

"Kom langs in de voetbalkantine en schuif gezellig aan. Iedereen is welkom. We willen als Activiteitencommissie van VV Ruurlo een zo breed mogelijk aanbod aan activiteiten aanbieden. En daar hoort deze activiteit ook bij. Maar de vergrijzing binnen de deelnemersgroep slaat ook bij ons om zich heen. Nieuwe instroom is dan ook meer dan welkom", zo houdt voorzitster Nanda Kremer van de Activiteitencommissie van VV Ruurlo een warm pleidooi voor deze activiteit die al meer dan 35 jaar 'draait' binnen de club. Het is in al die jaren een vertrouwd gezicht op sportpark 't Rikkelder: 'Rummikubbende' dames in de kantine van VV Ruurlo. Steevast verzamelen op de eerste donderdagavond van de maanden oktober tot en met april de vrouwen zich om acht uur in de kantine die normaliter het domein is voor de voetballende mannen en –vrouwen van VV Ruurlo. Werden de maandelijkse kaartavonden op de eerste vrijdagavond van de maand direct na de opening van de kantine op sportpark 't Rikkelder in 1975 geïntroduceerd. De rummikub zag een aantal jaren later zijn levenslicht op de eerste donderdagavond van de maand. Groepsgewijs met z'n vieren wordt er gespeeld. Na drie ronden gespeeld te hebben komt iedereen aan een andere tafel te zitten waarna er weer drie rondes worden gespeeld. Rummikub was oorspronkelijk een kaartspel dat werd gespeeld met twee stel kaarten. Er is daardoor vrij veel ruimte op tafel nodig. Daarom wordt het tegenwoordig gespeeld met steentjes, omdat die veel kleiner zijn. Het spel heeft 106 steentjes: twee sets van de getallen een tot en met dertien in de kleuren rood/geel/blauw/zwart en twee jokers.

Het seizoen 2019-2020 gaat donderdag 3 oktober van start. "Men kan zich nog aanmelden. Iedereen is van harte welkom. Men hoeft niet aan de voetbalvereniging verbonden te zijn", zo verklaart Nanda Kremer. De andere speelavonden zijn 7 november. 12 december. 9 januari. 4 februari. 5 maart. 2 april en 23 april. Maandelijks verschijnt er een tussenstand op de website van de voetbalvereniging (www.vvruurlo.nl). Na zeven speelavonden ontvangen alle dames een prijs. Voor meer informatie en opgave voor deelname kan men een e-mail sturen naar ac.vvruurlo@gmail.com.