Meditatieve viering 'Als het leven soms pijn doet'

RUURLO – 'Als het leven soms pijn doet' is een meditatieve viering met veel muziek van koor Markant in de Willibrorduskerk in Ruurlo die zondag 29 september om 10.00 uur plaatsvindt 'om samen de pijn te verlichten'.

"Het overkomt je, je kiest er niet voor. Iedereen heeft momenten in het leven dat 'het leven soms pijn doet'. Je gezondheid laat je in de steek, je verliest een dierbare. Relaties lopen niet langer zoals je zou willen. Het leven is niet maakbaar, ook jou kan iets overkomen, waarvoor je niet gekozen hebt. Soms helpt vertellen, samen zijn of wandelen. Of een troostend woord, een mooi verhaal, een lied of muziek waarbij al je tranen proberen tegelijk over je wangen te stromen. Het mag allemaal en het kan allemaal, het is goed en het is fijn om je zorgen, je verdriet en je onmacht te delen, te merken dat anderen jouw pijn zien en er ook voor jou willen zijn", als de organisatoren van de viering van 29 september.

Daarin wil men iedereen een beetje troost en steun bieden door samen te luisteren, te zingen, kaarsen aan te steken en stil te staan bij de pijn die iedereen in het leven ervaart. Na afloop is er natuurlijk voor iedereen koffie, thee, of een glaasje water. Voorgangster is Margriet te Morsche met medewerking van koor (en combo) Markant onder leiding van Yvon Taken.