Zieken worden verrast met een bloemetje. Foto: PR
Zieken worden verrast met een bloemetje. Foto: PR Foto:

Zonnebloem verrast zieken

BORCULO/HAARLO - De Zonnebloem afdeling Borculo-Haarlo heeft een groot aantal zieken met bloemetje verrast. Dat gebeurde niet op de Nationale Ziekendag, de tweede zondag van september. Vanwege het Septemberfeest werd het ziekenbezoek in Borculo een week later gehouden, op zondag 15 september. In Haarlo kwamen de vrijwilligers van De Zonnebloem al op de vrijdag ervoor langs.

Al jaren worden zieke mensen in het hele land op deze Nationale Ziekendag door vrijwilligers van Zonnebloemafdelingen verblijd met een bloemetje en een moment van extra aandacht dat door vrijwel iedereen erg wordt gewaardeerd. Het bezoek aan de voordeur wordt meestal gevolgd door de uitnodiging binnen te komen, omdat een praatje op de zondagmorgen ook heel welkom is. Meer dan honderd mensen kregen dit jaar een fraaie herfstchrysant die vanwege het vijftigjarig bestaan van de afdeling Borculo-Haarlo dit keer extra groot was opgemaakt.
Ook de zieken in het Andriessenhuis werden niet vergeten. Alle veertig bewoners kregen bezoek van een vrijwilliger met een mooie chrysant, terwijl een prachtig opgemaakt bloemstuk een plaatsje in de gesloten afdeling kreeg. Het is elk jaar weer verheugend om te ervaren hoe blij mensen zijn met een klein blijk van aandacht door een luisterend oor en een fleurig bloemetje.
De Zonnebloemafdeling vindt het jammer dat niet alle zieken, die dit bloemetje verdienen, worden bereikt, eenvoudigweg omdat ze niet allemaal bekend zijn. Daarom roept De Zonnebloem iedereen op namen van zieke mensen door te geven aan Anneke Vruwink, tel. 0545-481737.