Een groot deel van de bewoners van de Bernhardlaan met hun nieuwe straatversieringen. Foto: Jan Hendriksen
Een groot deel van de bewoners van de Bernhardlaan met hun nieuwe straatversieringen. Foto: Jan Hendriksen

Bernhardlaan voor het eerst
toegevoegd aan verlichtingsroute

RUURLO – Dat er veel tijd en energie in de straatversieringen wordt gestoken in het kader van de Ruurlose Septemberfeesten bleek de afgelopen dagen. Diverse nieuwe en vernieuwde versieringen zijn door de bewoners afgelopen weekeinde geplaatst. Een prachtig voorbeeld is de Bernhardlaan. Zij maken namelijk dit jaar voor het eerst deel uit van de bijna achttien kilometer lange verlichtingsroute. Tevens hebben een aantal straten/buurtverenigingen hun verlichting vernieuwd of verbeterd.

Door Jan Hendriksen

Er was al een aantal jaren over gesproken. "We moeten ook deel gaan uitmaken van de verlichtingsroute. En zie dit voorjaar tijdens de jaarlijkse buurt barbecue werden spijkers met koppen geslagen. Sinds zaterdag prijken er in de tuinen prachtige bedrukte 'banners' waarop naast het straatbeeld ook het embleem van de voormalige gemeente Ruurlo, de Achterhoekse vlag en een 'hart', verwijzend naar de slogan van VVV Ruurlo 'Ruurlo, hartje Achterhoek' prijken. "Onze onofficiële buurtvereniging telt maar elf families. En daarbij behoren ook nog twee families die aan de 'kopse kanten' aan de Borculoseweg en de Henri Dunantlaan wonen maar wel tot 'onze' buurt behoren", zo verklaart Erik Roekevisch. In de komende jaren wil men de versiering uitbreiden. Roekevisch: "We hebben nu een mooie start gemaakt. Ons budget was nu even op." De eerste huizen in de Bernhardlaan dateren uit de midden jaren zestig van de vorige eeuw. De oudste bewoner is de 87-jarige Gerrit Vriezen die vanaf 1965 in de Bernhardlaan woont.

Verbeterd
Naast de nieuwe deelname van de Bernhardlaan hebben onder meer de Mauritslaan, Soldatenhuis en de Barchemseweg (Kom End) tussen de Van Heeckerenlaan/Garvelinkkampweg en Kanters de verlichtingsobjecten dit jaar vernieuwd. De Beatrixlaan verbetert de verlichting in een aantal jaren. Ook de Irenelaan heeft haar vernieuwde verlichting van vorig jaar uitgebreid. Buurtvereniging De Buurtjes (laatste deel Burg. Van Tuyll van Serooskerkenweg - Koskampweg - De Zonnenberg - Lammerskampweg (tussen Zonnenberg en Van Tuyll) maken dit jaar geen deel uit van de route. Zij hebben meegedeeld dit jaar wegens omstandigheden niet deel te nemen.

Achterhoek Nieuws Stratenprijs
De Elfenbank was vorig na 't Soldatenhuis (2001), Willem Alexanderlaan (2002), Hazelnoot/Bosbes (2003), Eikenlaan (2004 en 2015), Peppelenhof (2006), Denneappel (2007), Nachtegaalstraat (2008), Margrietlaan (2009), Braam (2009), Den Brink (2010), Loolaan (2011), Burgemeester van Arkellaan/Nijverheidsstraat ('t Uutende – 2012), Garvelinkplein (2013), Schoolstraat (2014), Jan Telkampstraat (2016) en de Wildenborchseweg (2017) de zeventiende straat/buurtvereniging die de Achterhoek Nieuws Stratenprijs (tot en met 2015 Weevers Grafimedia prijs) won die jaarlijks door Oranjevereniging Ruurlo wordt toegekend aan wie de mooiste versiering heeft.