Achterhoeks Mannenkoor zingt
bij herdenking in Renkum

REGIO - Drie gerenommeerde Achterhoekse mannenkoren, te weten het Borculo's, Vordens en Ulfts Mannenkoor treden onder de naam Achterhoeks Mannenkoor op tijdens de 75-jarige herdenking van Operation Market Garden. Deze vindt plaats op vrijdag 20 september in Renkum.

Na de officiƫle ceremonie en de twee minuten stilte, zingt het koor het lied 'We will remember them'. Later in de middag treedt het koor twee keer een half uur op met liederen uit de periode van de Tweede Wereldoorlog. Het indrukwekkende 'We'll meet again' van Vera Lynn zal niet ontbreken. Dit grote mannenkoor doet recht aan de grootsheid van deze herdenking. Voor de ouderen een directe herkenning van de muziek uit de oorlogstijd en mogelijk een trigger voor samenzang. Voor de jongeren wellicht een eerste kennismaking met deze karakteristieke muziek.
Henk Bennink begeleidt het koor op piano.

De drie mannenkoren zijn voornemens in de toekomst vaker samen op te treden onder de noemer Achterhoeks Mannenkoor, wanneer de gelegenheid zich daartoe aandient. De koren zijn met elkaar verbonden door hun dirigent, Christo Guenov. Het gezamenlijk aantal koorleden van het Achterhoeks Mannenkoor bedraagt 171, verdeeld over de vier stemsoorten, te weten eerste tenor, tweede tenor, bariton en bas. In de praktijk betekent dit dat er gemiddeld 130 tot 150 mannen op het podium kunnen staan. Het brede en gevarieerde repertoire van de drie koren biedt vele mogelijkheden tot gezamenlijk optreden bij diverse gelegenheden. Meer informatie: www.achterhoeksmannenkoor.nl en de facebookpagina. Contactpersoon voor het Achterhoeks Mannenkoor is John Slegt, e-mail: info@achterhoeksmannenkoor.nl.