Iedereen kan tekenen en ontdek de kunstschilder in jou. Foto: PR
Iedereen kan tekenen en ontdek de kunstschilder in jou. Foto: PR

Iedereen kan tekenen, ontdek de kunstschilder in jou

RUURLO - In het Kulturhus in Ruurlo start de Kunstkring Ruurlo in oktober met een aantal creatieve cursussen. Op 3 oktober begint de cursus tekenen voor beginners en de cursus schilderen aquarel en acryl voor beginners en gevorderden. Op 10 oktober starten de lessen tekenen voor gevorderden door Françoise Martens en de lessen schilderen met olieverf voor beginners en gevorderden door Peter-Frans de Graaf. Aanmelden is nu al mogelijk.

Tekenen
Natuurlijk kan iedereen een potlood vasthouden en een paar strepen op papier zetten, maar onder begeleiding van Françoise Martens leer je goed te kijken, waardoor je beter gaat tekenen. In tien heldere lessen leer je de basiskennis toepassen. Je raakt vertrouwd met potlood en papier door het tekenen van lijnen, schaduw en perspectief, het leren zien van eenvoudige vormen en het natekenen hiervan. Je zult zien dat je al snel veel meer kunt tekenen dan je had gedacht.

De cursus tekenen voor gevorderden is voor diegenen, die meer tekenervaring willen opdoen, daar waar nodig advies vragen en persoonlijke verdieping zoeken. De persoonlijke begeleiding van de docente richt zich vooral op het vinden van de eigen stijl van tekenen van werkelijkheid of fictie.

Schilderen
De cursus schilderen met aquarel en acryl is voor zowel beginners als gevorderden en vooral gericht op het ontdekken en ontwikkelen van je eigen creativiteit. Niet alleen het eindresultaat telt, maar ook het proces er naar toe. Tijdens het aquarelleren krijg je les in een veelzijdige techniek: transparantlagen, nat-in-nat. Je leert de vele mogelijkheden van het materiaal kennen en je gaat proberen een eigen stijl te ontwikkelen. Acryl is een modern en veelzijdig materiaal, waarmee verschillende effecten te bereiken zijn. Het is op bijna alle ondergronden toe te passen.

Rembrandt, Vermeer en Hals, alle grote Hollandse meesters schilderden met olieverf. Tijdens deze cursus leer je van Peter-Frans de Graaf dat olieverf hele specifieke eigenschappen heeft met bijzondere mogelijkheden en onmogelijkheden. Ook leer je schilderachtige aspecten als kleur, compositie en vorm en je ontdekt daarin je eigen voorkeuren. Het schilderen geeft niet alleen een creatieve uitdaging, maar schept ook veel voldoening. De gevorderden schilderen geheel zelfstandig en worden individueel begeleid door de docent.

Aanmelden
Aanmelden is mogelijk via de website www.kunstkringruurlo.nl/cursussen of per e-mail cursusadministratie@kunstkringruurlo.nl. De locatie is, als vanouds, het Kulturhus in Ruurlo, Nieuwe Weg 5 in het atelier.