Samen bewegen is het thema in het Alzheimer Café. Foto: Stockfoto
Samen bewegen is het thema in het Alzheimer Café. Foto: Stockfoto

Alzheimer Café Berkelland: samen bewegen

BORCULO - 'Samen bewegen' is dit jaar het thema van Wereld Alzheimer Dag. Het is de dag waarop wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor dementie, een ziekte die grote impact heeft op het leven van veel mensen. Zoals gebruikelijk wordt deze dag gevierd op 21 september, alhoewel er ook in de week ervoor of erna activiteiten plaatsvinden.

Op dinsdagavond 10 september wordt in het Alzheimer Café Berkelland het thema van Wereld Alzheimer Dag in uitvoering gebracht. Dit in samenwerking met de Berkellandse Sportfederatie. Mensen kunnen samen bewegen ervaren en er worden tips gegeven over het belang van bewegen voor mensen met dementie. Deze avond is de opmaat naar de diverse activiteiten in de gemeente Berkelland in de week rond 21 september.

Alzheimer Café Berkelland
De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert iedere tweede dinsdag van de maand een Alzheimer Café in Borculo. Iedere maand staat een ander thema centraal. Het Alzheimer Café is er voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. Men ontmoet lotgenoten en kan met elkaar in gesprek over zaken waar men tegenaan loopt.

Het Alzheimer Café is in het Grand café van het woonzorgcentrum Careaz J.W.Andriessen, Koppeldijk 40 in Borculo. Het duurt van 19.30 uur tot 21.00 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur.


www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland

06-13514411