Borculo op de schop

Vervolg van de voorpagina

Belangrijk bij de uitwerking van het conceptplan waren de kernwaarden die in het manifest van Leef! in Borculo staan. De plannen moeten niet alleen realistisch, haalbaar en duurzaam zijn, maar ook zo breed mogelijk gedragen worden. Samenwerking tussen de verschillende belanghebbenden is essentieel en er dient oog te zijn voor ieders belang. Uiteindelijk gaat het om de 'menselijke maat'. Borculo moet wel Borculo blijven, maar in een nieuw jasje. Het conceptplan gaat over de herinrichting van het centrum van de stad. Doel is het centrum een spinnenwebfunctie te geven, een plek waar alles samenkomt en waar reuring ontstaat. Verkeersstromen, toerisme, horeca, evenementen en winkel- en woonaanbod zijn kernbegrippen die in het plan verwerkt zijn. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daar tussendoor 'stroomt' de Berkel, het uithangbord als het om het toekomstig imago van de stad gaat.

Leef! in Borculo is er op indrukwekkende wijze in geslaagd een stadsbeeld neer te zetten met een grootstedelijk elan waarbij toch de gemoedelijke Achterhoekse sfeer bewaard blijft. Ze noemen het 'Het verhaal van Borculo': "Het eeuwenoude stadje Borculo, gelegen aan de Berkel, vormt de brug naar de eigentijdse winkels, veelzijdige musea en gastvrije horeca, waar het gemoedelijk vertoeven is. Laat de Heerlijkheid Borculo door je aderen stromen, je meevoeren langs verrassende historie, kunst en ambacht en maak samen nieuwe herinneringen in ons hartelijke stadje."

Een ieder wordt opgeroepen aanwezig te zijn bij 'Het verhaal van Borculo'. De presentatie vindt plaats op maandag 7 oktober in de Joriskerk in Borculo. Aanvang 19.30 uur.