Repair Café Berkelland al vijf jaar bezig

BORCULO - Er zijn al zo'n 2.000 huishoudelijke apparaten hersteld: Repair Café Berkelland heeft bepaald niet stilgezeten in de eerste vijf jaar van zijn bestaan.

Stofzuigers, lampen, Senseo’s, Nepresso’s, strijkijzers, blenders, elektrische handgereedschappen en andere apparaten doen het weer. Ook zijn vele honderden keuken- en tafelmessen en (tuin)gereedschappen geslepen en tal van horlogebatterijen vervangen. De reparatiescore ligt op zo’n 85 procent mede doordat veel standaard onderdelen voorradig zijn, specifieke onderdelen besteld kunnen worden en een ruime collectie speciaal gereedschappen aanwezig is net als, niet onbelangrijk, de toenemende ervaring en kennis. “We investeren telkens weer in gereedschappen, reparatiematerialen en onderdelen. De technische kennis blijft ook steeds groeien door soms ook 'learning by doing', aldus Wijnand Bleumink, initiatiefnemer en coördinator van het RCB.
Repair Café Berkelland is een vrijwilligersorganisatie die belangeloos en zonder winstoogmerk spullen repareert voor alle inwoners van Berkelland en omstreken. Het 'Café' is met name bedoeld voor hen die het zelf repareren niet (meer) kunnen. De werkzaamheden zijn gratis. De eventuele onderdelen worden tegen kostprijs doorberekend. Een vrijwillige bijdrage is gebruikelijk. Voor het slijpwerk wordt afhankelijk van het type wel een klein vast bedrag berekend. Hiervan worden onder meer de noodzakelijke reparatiematerialen en gereedschappen aangeschaft.
Wie een reparatie of slijpwerk wil laten uitvoeren kan een afspraak maken, dagelijks van maandag t/m zaterdag via tel. 06-57977625 of via e-mail aan repaircafeberkelland@kpnmail.nl. Algemene informatie op de website.


www.repaircafe.org