Anne Boerboom samen met Gilles Dejong. Foto: Koolmees Photography
Anne Boerboom samen met Gilles Dejong. Foto: Koolmees Photography

Durfal Anne had een wereldprimeur te pakken

Durfal Anne had een wereldprimeur te pakken

"Aaaaah", verzucht waaghals Anne Boerboom (25) uit Winterswijk met trillende beentjes, nadat ze een slokje ijskoud bier heeft gedronken. En of die smaakt! Deze heldin die niet vies is van een beetje avontuur trapte namelijk de stuntreeks tandembackflips met onervaren bezoekers af. In de volksmond noemen we dat een salto achterover - hoog in de lucht - op de crossmotor. Dat niet achter maar voorop bij de wél ervaren Belgische stuntman Gilles Dejong. De bijnaam van deze ware motorcross- supermoto- én freestyletopper is The Natural.

Door Kelly Heerink

Best een stoere vent dus. En nog knap om te zien ook, zo kunnen de meiden al dan niet gillend beamen. "Maar vooral meelevend", voegt Anne eraan toe. "Dat had ik ook gehoopt, aangezien ik vlak van tevoren ineens een zenuwinzinking kreeg. Poeh, buikpijn!" Herhaaldelijk kalmeerde Gilles zijn mede-stuntvrouw met woorden die ons wel erg bekend in de oren klinken - de Engelse versie van 'alles komt goed'!

"Toen we na de sprong weer de grond raakten, vroeg hij direct hoe het met mij ging, superlief!" Als Anne haar biertje op heeft en de adrenaline niet meer door haar lijf heen giert, stelt ze: "Ik zou het zo weer overdoen."