Wilbert Berendsen is stadsorganist van Doesburg en cantor – organist van de Martinikerk aldaar.numentale Walcker-orgel uit 1916. Foto: PR.
Wilbert Berendsen is stadsorganist van Doesburg en cantor – organist van de Martinikerk aldaar.numentale Walcker-orgel uit 1916. Foto: PR. Foto:

Orgelconcerten in Dorpskerk tijdens 'Open Kerk'

RUURLO – In de maanden juli en augustus is de Dorpskerk in Ruurlo op zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur geopend in het kader van 'Open Kerk'. Vele vrijwilligers heten de bezoekers welkom.

Ook heeft de commissie 'Open Kerk' van de Protestantse Gemeente Ruurlo – Barchem drie beroeps-organisten uitgenodigd die een orgelconcert geven van 14.00 tot 14.45 uur. Op 13 juli is Wilbert Berendsen uit Doesburg te gast, op 3 augustus Hans van Haeften uit Amersfoort en op 24 augustus Harry van Wijk. De entree is gratis; een vrije gift wordt op prijs gesteld.

Wilbert Berendsen is stads organist van Doesburg en cantor – organist van de Martinikerk aldaar, waar hij de vaste bespeler is van het monumentale Walcker-orgel uit 1916. Hij studeerde orgel bij Hans van Nieuwkoop en behaalde in 1997 zijn diploma Uitvoerend Musicus en volgde cursussen bij vele vooraanstaande organisten in Europa, onder andere over Franck bij Pierre Cogen en over Messiaen bij Hans-Ola Ericssone. Hij was finalist in diverse orgel- en beiaardconcoursen tussen 1986 en 2016. Daarnaast studeerde Wilbert Berendsen kerkmuziek en volgde hij een applicatieopleiding koordirectie voor vakmusici. Berendsen heeft een bloeiende lespraktijk voor organisten in de hele Achterhoek. Verder is hij dirigent van onder meer het Doetinchems Bachkoor. Thans studeert hij beiaard bij Frans Haagen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en hoopt dit jaar als Master af te studeren. Voor meer informatie: www.wilbertberendsen.nl