Muziek helpt mensen met dementie. Foto: PR
Muziek helpt mensen met dementie. Foto: PR Foto:

Muziek helpt mensen met dementie

Thema van Alzheimer Café Berkelland

BERKELLAND - Muziektherapeute Fleur Taken vertelt én zingt op dinsdagavond 9 juli in het Alzheimer Café in Berkelland. Ze vertelt waarom muziek zo belangrijk is in het contact met mensen met dementie.

Muziek is één van de laatste dingen in ons brein dat verdwijnt. Het is verweven met emoties en herinneringen. Bij dementie verdwijnen de herinneringen vaak, maar het gevoel en de emotie blijven. Door samen naar muziek te luisteren, te zingen en / of te dansen kunnen mensen die emoties samen beleven. In het Alzheimer Café in Borculo mag iedereen vanavond zingen en dansen, maar dat hoeft niet Alleen luisteren naar de muziek en de informatie van Fleur mag ook.

De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert iedere tweede dinsdag van de maand een Alzheimer Café in Borculo. Iedere maand staat een ander thema centraal. Het Alzheimer Café is er voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. Men ontmoet lotgenoten en kan met elkaar in gesprek gaan over de dingen die men meemaakt.

Heteerstvolgende Alzheimer Café Berkelland is op dinsdag 9 juli in het Grand café van woonzorgcentrum Careaz J.W.Andriessen, Koppeldijk 40 in Borculo. Het is van 19.30 uur tot 21.00 uur (zaal open vanaf 19.00 uur).


www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland

tel. 06-13514411