Achterhoekse kinderen deze zomer actief tijdens ZomerBieb

BERKELLAND- Van 15 juli tot en met 30 augustus verzorgt de Bibliotheek Oost-Achterhoek voor het eerst de ZomerBieb. De activiteiten van de ZomerBieb zijn bedoeld voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Op elk moment kunnen zij spelenderwijs meedoen met een leuk lees- en taalprogramma en creatieve workshops. Het volledige programma staat op de website.

Kinderen van 6 tot en met 10 jaar gaan in de bibliotheken van Borculo, Neede, Lichtenvoorde en Winterswijk spelenderwijs aan de slag met taal en lezen. Ook worden er verhalen voorgelezen. Er zijn leuke prijzen te winnen en er is altijd wat lekkers voor de kinderen. Bijkomend voordeel is dat de kinderen tijdens de zomer bezig blijven met lezen en schrijven. Zo wordt een taaldip na de zomervakantie voorkomen. Deze bijeenkomsten zijn gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.
De iets oudere kinderen (9 tot 12 jaar) kunnen in de vestigingen in Eibergen en Ruurlo terecht voor stoere en creatieve workshops. Ook voor deze kinderen staat een lekkere traktatie klaar. Deelname kost 2,50 euro per keer en aanmelden vooraf is niet nodig.
Op vrijdag 23 augustus strijden jongens en meiden van 9 tot 13 jaar tijdens twee spannende Minecraft XL Bouwwedstrijden voor een felbegeerde legobokaal. Deze wedstrijd wordt door de Bibliotheek georganiseerd. Aanmelden voor deze wedstrijd kan via de website. Deelname kost 15 euro.


oostachterhoek.nl/ZomerBieb