Patrick Zieverink (r) werd tweede in het allround klassement in de koningsklasse. Foto: PR.
Patrick Zieverink (r) werd tweede in het allround klassement in de koningsklasse. Foto: PR. Foto:

Marga Overgoor Nederlands kampioen klootschieten

Patrick Zieverink tweede in allround klassement

RUURLO – Rondom de omgeving het clubgebouw van de Twentse klootschietvereniging Beuningen was zondag 23 juni het strijdtoneel voor de nationale kampioenschappen klootschieten voor senioren. De beste klootschieters uit Nederland namen het tegen elkaar op om de nationale titels te bemachtigen. En er waren successen te noteren. Zo werden Marga Overgoor uit Borculo en Patrick Zieverink uit Ruurlo respectievelijk eerste en tweede in het allround klassement.

De banen waren perfect geprepareerd voor de nationale strijd en het weer werkte gelukkig ook mee. Hierdoor werden bovengemiddeld goede resultaten gerealiseerd. De duizend meter straat, vijf schoten op het veld en het beste schot op het onderdeel zetten bepaalden de allround klassementen. Titels waren er op de individuele onderdelen. Bij de mannen was er helaas geen Nederlands kampioen uit de Achterhoek. Robert Schutten wist geen hoge notering te halen in categorie zes (19-39 jaar). De schutter van KV Onderlingen uit Haarlo eindigde op alle onderdelen in de staart van het klassement. Ook Bart Kuenen van KV 't Broek uit Ruurlo wist in deze categorie helaas niet in de prijzen te vallen. René Loman (Eibergen) wist op het onderdeel straat met een score van negen schoten en zeventien meter een mooie derde plaatst in categorie 7 (50-59 jaar) te bemachtigen. Ook Patrick Zieverink van KV 't Broek presteerde goed. Hij moest in de eerste groep aantreden tegen kernploegleden Luuk Zanderink en Mark Muntel. In een super spannende wedstrijd werd hij met acht schoten en 149,90 meter derde op het onderdeel straat. Mark Muntel werd met zeven schoten en drie meter tweede en Luuk Zanderink eerste met zeven schoten en zes meter en dus Nederlands kampioen. Het onderdeel veld ging bij deze groep iets minder en eindigde men met afstanden rond de 625 meter in de middenmoot van het grote deelnemersveld. Op het onderdeel zetten ging het weer prima. Patrick Zieverink werd met 61,39 meter tweede en Luuk Zanderink werd met 63,50 meter de winnaar met de 475 gram zware zet kloot. Na veel rekenwerk werd Luuk Zanderink net voor Patrick Zieverink allround kampioen in de koningsklasse (categorie 5 (19-39 jaar).

Vrouwen
Bij de vrouwen ging het nog beter. Marga Overgoor (categorie 8 60-69 jaar) van KV Dijkhoek uit Borculo liet weer eens zien dat zij nog steeds op hoog niveau kan klootschieten. Het onderdeel straat (duizend meter) ging goed getuige haar score van dertien schoten en 67 meter over de finish. Het onderdeel veld was met 405 meter. (in vijf keer) van een goed niveau. Het zetten was met 31.46 meter ook goed. Na het opmaken van de standen bleek Marga Overgoor op het onderdeel veld derde te zijn, op straat tweede en het zetten te hebben gewonnen. De bijbehorende Nederlandse titel is haar van harte gegund. Met zulke goede scores bleek ook het allround klassement voor de Borculose. Een fantastische opsteker voor de speelster van Dijkhoek. In deze klasse deed ook Heintje Langelaar van de Onderlingen uit Haarlo mee. Zij eindigde op alle onderdelen in de middenmoot. Lidwien Zieverink van KV 't Broek wist in categorie 7 (50-59 jaar) niet een hoge klassering te bemachtigen. Bij de vrouwen (categorie 9) deed Jannetje Roest namens KV de Onderlingen (Haarlo) op alle drie onderdelen mee. In deze klasse boven de 70 jaar wist zij een mooie derde plaats op het onderdeel straat en op het onderdeel veld te behalen. Ook allround wist zij als derde te eindigen in deze klasse.

Marga Overgoor liet weer eens zien dat zij nog steeds op hoog niveau kan klootschieten. Foto: PR.