Een scène uit het openluchtspel. Foto: PR
Een scène uit het openluchtspel. Foto: PR Foto:

Voorverkoop Openluchtspel Borculo van start

BORCULO - In openluchttheater 't Galgenveld in Borculo zijn er in juli vijf voorstellingen van het stuk De eeuwige strijd. Kaarten voor het openluchtspel in Borculo zijn vanaf nu te koop op de voorverkoop adressen of telefonisch te bestellen op 06-83185322.

Er worden uitvoeringen gegeven op vrijdag 19 juli, zaterdag 20 juli, woensdag 24 juli, vrijdag 26 juli en op zaterdag 27 juli. Locatie van deze vijf voorstellingen is Openluchttheater 't Galgenveld in Borculo, de aanvang steeds om 20.00 uur.
Het openluchtspel De eeuwige strijd speelt omstreeks 1885 op Terschelling. Het is een bewerking van het boek Arjen van Cor Bruyn (ook schrijver van het boek Sil de strandjutter). In het Kooihuis woont de weduwe Keyke van Reyn met haar twee zoons en een dochter. En vooral de oudste zoon baart haar veel zorgen. Hij is erg onbestendig en weet niet wat hij wil. Hij is de opvolger maar heeft geen zin in al dat boerenwerk. Hij gaat liever jutten op het strand. Wat Arjen te weinig doet, doet zijn broer Laas er wel bij. Iedere keer als er weer een storm over het eiland raast, stuift het zand op en moet het weer weg geschept worden. Maar Arjen zit liever in zijn hut, die hij gemaakt heeft op het strand, soms wat konijnen vangen, en hij zit ook graag achter de meisjes, de 'famkes', aan. Buurmeisje Japke ziet hij ook wel zitten. Maar dat ziet buurman Hille helemáál niet zitten. Hij wil voor zijn dochter liever een ander. Maar Arjen laat zich maar zo niet wegsturen. Dan komt er een nare tijd met veel ziekte en gaat alles anders dan verwacht. De voorverkoopadressen zijn Tabak en Wijn en Zo Gea Berendsen Borculo, TabaKtief Everwennink Ruurlo, Tabakorie Rona Neede en TIB/VVV Borculo.


www.openluchtspelborculo.nl