Zaterdagavond 25 mei zorgt de band De Bankdirecteuren uit Vorden ongetwijfeld  weer voor een grandioos feest. Foto: PR.
Zaterdagavond 25 mei zorgt de band De Bankdirecteuren uit Vorden ongetwijfeld weer voor een grandioos feest. Foto: PR. Foto:

Hanenfeest met De Bankdirecteuren en De Sleppers

RUURLO – Buurtvereniging De Bruil houdt op vrijdag 24, zaterdag 25 en zondag 26 mei haar jaarlijks terugkerende Hanenfeest. Door sluiting van Café 't Haantje, vorig jaar mei, vindt het Hanenfeest dit jaar voor het eerst plaats in de feesttent achter Café Nijenhuis aan de Batsdijk 1.

Het Hanenfeest wordt op vrijdagavond geopend met een avond voor haar leden met een barbecue. Zaterdagmiddag wordt er om 12.30 uur gestart met een kinderoptocht. Aansluitend vinden de traditionele volksspelen plaats en zal burgemeester Joost van Oostrum om 14.00 uur het eerste schot lossen tijdens het vogelschieten en vogelgooien. De buurtgenoten zullen hierna de strijd aangaan wie zich een jaar lang tot Koning en Koningin mag bekronen in buurtschap de Bruil. Aan het eind van deze middag mag natuurlijk de stoelendans niet ontbreken. Voor de kinderen zijn er volop vermakelijkheden zoals de vliegtuigjes, springkussens en een obstakelrun. Zaterdagavond zorgt de band De Bankdirecteuren uit Vorden weer voor een grandioos feest. Buurtvereniging De Bruil is verheugd dat De Bankdirecteuren dit jaar weer naar De Bruil komen. Kaarten zijn verkrijgbaar in de online voorverkoop via www.debruil.nl voor tien euro per persoon en aan de kassa voor 12,50 euro per persoon. De tent is open vanaf 20.30 uur. Zondagochtend is er weer een prachtige trekker toertocht voor oldtimers uitgezet. Start- en eindpunt: tent achter café Nijenhuis, Batsdijk 1. Starttijd 10.00 uur. Melden kan vanaf 9.30 uur. Deelnamekosten zijn 12,50 euro per persoon (inclusief. lunch). Inschrijving voor deelname kan tot 22 mei via e-mail: info@debruil.nl of bij Linda Olthuis tel. 0573 491646 (op werkdagen na 16.00 uur).

25 jaar De Sleppers
De muzikale formatie De Sleppers zijn ooit begonnen met hun eerste optreden op het buurtfeest van De Bruil. Dit is inmiddels alweer 25 jaar geleden en elk jaar zijn ze present. Om dit jubileum niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, hebben we dit jaar op zondag een koffieconcert van de Sleppers, met kameroaden. De 'gastartiesten' houden zij nog even geheim, maar het beloofd een gezellige dag te worden met vertier voor jong en oud. De tent is open vanaf 10.30 uur en het programma duurt tot ongeveer 16.00 uur. De toegang is gratis.