Fonds 2013 kent bijna 50.000 euro toe

BORCULO - De Stichting Fonds 2013, ontstaan na de verkoop van de Stichting Centrale Antenne Inrichting Borculo (SCAI), heeft in de vergadering van 18 april nieuwe aanvragen voor projectbijdragen en evenementenbijdragen behandeld.

Er zijn 34 aanvragen voor een evenementenbijdrage behandeld. Hiervan zijn er drie afgewezen. De overige aanvragen zijn gehonoreerd met een bijdrage van 300 euro. Dat bedrag werd toegekend aan Toneelvereniging TOP, Stichting Synagoge (twee maal), EGVV, De Berkelkapel, Speeltuin De Koppel, Wijkgebouw De Koppel, Stichting d'n Sproakelbarg, De Hamelandse Menners, Buurtvereniging Lochemseweg, Buurt Voshaarweg, KV Olympia '22, Speeltuin Nobelstraat, Buurtvereniging Nobelstraat, Stichting seniorenraad Berkelland, Haarlo's Belang ( ouderensoos), Stichting d'n Tuut'n , TTV Heure, Stichting Duursport Gelselaar, Straatversiering Morsmanshof, Historische vereniging Borculo, Buurt zonder naam ( Haarlo), Buurtvereniging Garversdijk, Buurtvereniging Pr. Marijkestraat, Houtdorp Haarlo, V.V. Reünie 2 maal, De Zonnebloem afdeling Borculo-Haarlo, Fiets4daagse Borculo, Stichting Erfgoed Gelselaar, L.R. en P.C. De Hamelandse Ruiters.

Projectaanvragen
Er werden twaalf aanvragen voor een projectbijdrage ingediend. Acht aanvragen werden tot een bedrag van € 39.450,- toegekend. De hoogste bijdrage werd toegezegd aan Stichting Kulturhus 't Stieltjen in Haarlo en wel 15.000 euro voor het project verduurzaming Kulturhus middels zonnepanelen en warmtepomp, totale kosten van het plan ruim 120.000 euro. Het muziekcentrum Borculo kreeg 7.500 euro toegezegd voor het vervangen van het podium en nieuwe energiezuinige ledverlichting, begroting kosten totaal 19.000 euro. Stichting Sportaccommodatie 't Timpke ontvangt een bijdrage van 7.000 euro voor het kopen van een nieuw scorebordsysteem in de sporthal, totale kosten 19.900 euro. Stichting Exploitatie Accommodatie Reünie ontvangt een bijdrage van 6.000 euro inzake aanleg automatische beregeningsinstallatie hoofdveld, begroting ongeveer 15.800 euro. De Berkelzangers ontvangen 2.000 euro als bijdrage voor aanschaf van diverse benodigdheden voor optredens, totale investering 7.260 euro. Bridgeclub de Muralt is 1.000,- toegezegd inzake aankoop nieuwe bridgekastjes, totale kosten € 2.700 euro. Stichting de Berkelzomp krijgt conform besluit omtrent AED's 350 euro voor vervanging van de huidige AED op de Jappe. Muziekvereniging CMV Accoord is een bijdrage toegezegd van € 600,- voor vervanging van enkele instrumenten, kosten 1500 euro. Geesterens Belang en Buurt AED Schollenkamp krijgen een bijdrage van 20 euro per cursist voor herhalingscursus en training hulp AED. Eén aanvraag werd afgewezen en één werd aangehouden voor het aanleveren van meer informatie. Alle indieners ontvangen officieel bericht over de toekenning en de wijze van betaalbaar stellen van de bijdragen.

Nieuwe aanvragen dienen voor 30 juni ingediend te zijn om in de volgende vergadering behandeld te kunnen worden. De actuele voorwaarden en beperkingen voor het indienen van een aanvraag staan op de website van de Stichting Fonds 2013.
Het e-mailadres is: info@fonds2013.nl. Op de website zijn de aanvraagformulieren te downloaden. Ook kan op het kantoor aan de Hessenstraat 20 in Borculo een aanvraagformulier worden opgehaald.


www.fonds2013.nl