Het aanbieden van het lot aan Evelien Daalwijk (rechts) door Jannie Kreunen (midden) en Gerrie Huurneman. Foto: J. Kreunen
Het aanbieden van het lot aan Evelien Daalwijk (rechts) door Jannie Kreunen (midden) en Gerrie Huurneman. Foto: J. Kreunen Foto:

Zonnebloemloterij van start

GEESTEREN/GELSELAAR - De nationale loterij van de Zonnebloem is al op 11 april van start gegaan. De afdeling Geesteren-Gelselaar heeft er een officieel tintje aan proberen te geven, door een extra groot lot aan te bieden aan Evelien Daalwijk, mede-eigenaar van Versboerderij Daalwiek. Vrijwilligers van Zonnebloemafdeling Geesteren-Gelselaar komen vanaf nu tot 7 september met de loten langs deur. De loten kosten twee euro per stuk.

Omdat het de vijftigste editie van de loterij is, in het jaar dat de Zonnebloem 70 jaar bestaat, is er een feestelijk prijzenpakket. Er zijn geldprijzen van vijftien tot 15.000 euro te winnen en zelfs een auto. Bovendien zijn er vijf extra jubileumprijzen. De trekking is op 7 oktober.
De lokale afdeling krijgt een deel van de opbrengst van de lotenverkoop. Daarmee kan dan weer een leuk uitje of gezellige middag georganiseerd worden de gasten. De vereniging streeft ernaar dat iedereen zonder extra zorgen kan deelnemen aan de maatschappij.
De Zonnebloem verrijkt het leven van mensen met een lichamelijke beperking. Dat doet de vrijwilligersorganisatie met huisbezoeken, organiseren van gezellige middagen en dagjes uit. Als kennispartner in toegankelijkheid werkt de Zonnebloem aan het toegankelijker maken van vrijetijdslocaties. Ook heeft de Zonnebloem rolstoelhuurauto's, verdeeld over Nederland. De Zonnebloem zegt niet voor niets: "Er kan zoveel meer dan je denkt."